Produžen pritvor Ivanoviću, odbrana najavljuje žalbu

Izvor: Prva.rs, 27.Feb.2014, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžen pritvor Ivanoviću, odbrana najavljuje žalbu

U obrazloženju ovakve odluke navedeno je da postoji opasnost od uticaja na svedoke i od bekstva osumnjičenog izjavila je Tanjugu portparola Euleksa Irina Gudeljević. 

Razlozi za produženje pritvora, kao i za prethodno jednomesečno, su nepostojeći i izmišljeni, izjavio je tim povodom Tanjugu Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić. 
“Navodi se navodna opasnost od bekstva okrivljenog i da njegov boravak na slobodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << može biti iskorišćen za zastrašivanje svedoka što je neistina”, dodao je on. 

Vlajić je rekao da je rok za žalbu na ovo rešenje 24 sata i da će on već sutra uložiti žalbu na rešenje o produženju pritvora. 

Tužilac Euleksa zatražio je juče da Ivanoviću bude produžen pritvor. 

Vlada Srbije je ponudila garancije da će Ivanović i još nekolicina pritvorenih Srba u svakom momentu biti dostupni pravosuđu na Kosovu ukoliko im se dozvoli odbrana sa slobode. 

Ivanović se nalazi u pritvoru u Prištini, a zahtev da bude prebačen u pritvorsku jedinicu u Kosovskoj Mitrovici je ranije odbijen. 

Oliver Ivanović je uhapšen 27. januara, a tereti se da je učestvovao u navodnim ratnim zlocinima iz 1999. godine i posleratnim incidentima iz 2000. godine, uključujuci teško ubistvo. Osnovni sud u Mitorvici mu je prvobitno odredio pritvor od 30 dana.
 
Vučić: Borimo se jednako za Ivanovića i trojicu Srba
Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u nastavku dijaloga Beograda i Prištine insistirati da budu oslobođena četvorica Srba koji se nalaze u pritvoru na Kosovu i Metohiji.

On je danas, nakon obilaska manastira Banjska, novinarima rekao da je o Oliveru Ivanoviću i još trojici pritvorenih Srba razgovarao sa Ketrin Ešton, da joj je tim povodom pisao, te da je o tom problemu razgovarao sa svim zvaničnicima.

"Pretpostavljam da će nastavak dijaloga biti između 13. i 18. marta i na tome ću insistirati. Četvorica Srba su u pritvoru, nekima se menja biće krivičnog dela za koja moraju tobože da odgovaraju, nekima se menja optužni akti u potpunosti, nekima se ne menja ništa, tako da nije jasno zašto je određen toliki pritvor, jer nisu u svim slučajevima u pitanju najteža krivična dela. Očigledno je da se radi o nekim čudnim političkim stvarima", objasnio je Vučić.

On je najavio da će Srbija na sve načine kojima raspolaže zahtevati od međunarodne zajednice da se poštuju elementarna ljudska prava naših građana - i Olivera Ivanovića, ali i ostale trojice pritvorenih Srba za koje je, kako je podvukao, valjda postalo potpuno jasno da je reč o "arbitrarnom držanju u pritvoru" koliko god im to padne na pamet.

Vučić je kazao da je najteže porodicama pritvorenih i da je država pomagala i pomagaće, a da će vlada na najvišem političkom nivou preduzeti sve što može.
"Nažalost nije toliko u našim rukama, sve što možemo mi ćemo da radimo", rekao je on.

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Produžen pritvor Ivanoviću, odbrana najavljuje žalbu

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Feb.2014

KOSOVSKA MITROVICA - U obrazloženju ovakve odluke navedeno je da postoji opasnost od uticaja na svedoke i od bekstva osumnjičenog izjavila je Tanjugu portparola Euleksa Irina Gudeljević.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.