Priština teško podnosi poraz! Suspendovali ZSO

Izvor: Mondo, 10.Nov.2015, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština teško podnosi poraz! Suspendovali ZSO

Kosovski Ustavni sud danas je suspendovao sporazum o formiranju Zajednice srpskih opština ZSO, objavljeno je na sajtu tog suda.

Foto: iStock Priština

Na današnjoj sednici, kosovski Ustavni sud je, u vezi sa zahtevom za ocenu ustavnosti odluke o formiranju ZSO, jednoglasno odobrio privremenu meru kojom se obustavlja sprovodenje daljih pravnih radnji u procesu formiranja ZSO.

Formiranje ZSO suspendovano je do konačne odluke ovog suda koji treba da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << oceni saglasnost opštih principa ZSO sa kosovskim ustavom.

Kosovska predsednica Atifete Jahjaga uputila je 30. oktobra zahtev Ustavnom sudu u kome je zatražila ocenu ustavnosti Sporazuma o Zajednici srpskih opština (ZSO).

Jahjaga je to učinila u skladu sa svojim zakonskim i ustavnim ovlašćenjima.

Ustavni sud je imao rok od 60 dana da odgovori.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovo suspendovalo sporazum sa Srbijom o ZSO

Izvor: Blic, 10.Nov.2015

Ustavni sud Kosova je privremeno suspendovao sporazum sa Srbijom o Zajednici srpskih opština, javljaju prištinski mediji...Kako javljaju kosovski mediji, Ustavni sud Kosova odluku je doneo na osnovu zahteva koji je podnela predsednica Kosova...Ustavni sud je odluku doneo jednoglasno. Formiranje ZSO...

Nastavak na Blic...

Kosovo privremeno suspendovalo sporazum o ZSO

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Nov.2015

Ustavni sud Kosova odlučio je da privremeno suspenduje deo Briselskog sporazum sa Srbijom postignut u avgustu ove godine o Zajednici/Asocijaciji srpskih opština...Ustavni sud je odluku doneo jednoglasno, a formiranje ZSO suspendovano je do konačne odluke suda, koja se očekuje u januaru...Predsednica...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Lunaček: Sačekati odluku Ustavnog suda o ZSO

Izvor: RTS, 11.Nov.2015, 12:11

. Izvestilac za Kosovo u Evropskom parlamentu Ulrike Lunaček izjavila je da treba prihvatiti meru razmatranja ustavotvornosti formiranja Zajednice srpskih opština od strane kosovskog Ustavnog suda i eventualno promeniti delove sporazuma iz Brisela.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.