Pripadnici ekstremne desnice ispisali rasističke poruke na školi u Dormagenu

Izvor: SandzakPress.net, 05.Jan.2015, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripadnici ekstremne desnice ispisali rasističke poruke na školi u Dormagenu

Njemačka – Pripadnici ekstremne desnice u njemačkom gradu Dormagenu, u pokrajini Sjeverna Vestfalija, ispisali su rasističke poruke na zidovima lokalne škole, javlja Anadolu Agency (AA). Vandali su na zidove i prozore škole ”Leibniz Gymansium”, koja se nalazi u mjestu Hackenbroich, ispisali poruke poput “Turci ne mogu biti Nijemci” i “Turci će biti pobijeni”, a nacrtali su i nacistički simbol kukasti krst. Šef policije Dirk Thies za AA je kazao da su jutros dobili dojavu da >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << je na školu izvršen napad. Istakao je da su policajci odmah izašli na mjesto događaja kako bi utvrdili o čemu je riječ. Naglasio je da će policija nastaviti istragu u vezi sa ovim incidentom. S druge strane, u njemačkom gradu Dresdenu pripadnici grupe Patriotski Evropljani protiv islamizacije Zapada (PEGIDA) napali su grupu mladića i djevojaka, imigranata. Inače, ekstremno desničarska grupa PEGIDA posljednjih nekoliko sedmica u Njemačkoj organizuje proteste koji su sve masovniji, a broj demonstranata koji se odazivaju njihovim skupovima bliži se cifri od 20 hiljada. PEGIDA, koju je osnovao Lutz Bachman (41), osuđivan za krađu, ranjavanje osobe i konzumiranje droge, prvi protest je organizirala 20. oktobra u Dresdenu. Podrška ovom antiislamskom pokretu u decembru je znatno povećana tako da je na posljednjem protestu 22. decembra bilo oko 17.500 osoba. (Anadolu Agency)

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Švedski grad stogodišnjaka: Formula dugog života zdrava ishrana i međusobno pomaganje

Izvor: Cafe.ba, 06.Jan.2015, 11:09

- Švedski stručnjaci za demografiju su posjetili ovaj jedinstveni grad za koji je poznati magazin "National Geographic" kazao da je riječ o "mjestu u svijetu gdje ljudi žive zaista duže u odnosu na druga mjesta"..Stanovnici Švedske u prosjeku žive duže u odnosu na stanovnike većine ostalih zemalja...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.