Prevremeni porođaj i blizanci: Kada dodir brata spasi život

Izvor: B92, 24.Nov.2019, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prevremeni porođaj i blizanci: Kada dodir brata spasi život

Majka prevremeno rođenih blizanaca kaže da se stanje jedne od beba popravilo kada su mu lekari u inkubator doneli brata.

Beba rođena mnogo pre termina je bila tako loše da su lekari mislili da neće preživeti - ali se stanje popravilo kada su u isti inkubator spustili dečakovog brata.

Hana Zimunja veruje da je njen sin Dilan spasio život bratu Dejnijelu i to tako što mu je pružio ljubav kada su ih ponovo stavili jednog uz drugog.

Dečaci iz Vrehama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su rođeni 15 nedelja pre termina. Prebačeni su na neonatalnatologiju bolnice u Boltonu - nekih 96 kilometara dalje.

"Sledećeg dana, ponovo je pokazivao znakove pogoršanja, pa su medicinske sestre predložile da opet donesemo Dilana kako bi se mazili.

"U roku od dva dana, Dejnijelu su skinuli cevčice uz pomoć kojih je disao. To je zaista bilo čudo.

"Spasio mu je život dodirom. Bilo je divno to gledati i svima nam je bilo jasno da ih nikada ne treba razdvojiti."

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prevremeni porođaj i blizanci: Kada dodir brata spasi život

Izvor: Radio 021, 24.Nov.2019

Majka prevremeno rođenih blizanaca kaže da se stanje jedne od beba popravilo kada su mu lekari u inkubator doneli brata...BBCDilan (levo) je bratu Dejnijelu spasio život zagrljajem, kaže njihova mama..Beba rođena mnogo pre termina bila je tako loše da su lekari mislili da neće preživeti - ali...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.