Pretnja otkazom zbog pozdravne reči slikaru Ratku Šoću!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretnja otkazom zbog pozdravne reči slikaru Ratku Šoću!

VRBAS - Rukovodioca Muzejske zbirke Kulturnog centra u Vrbasu Dragicu Vukotić kaznio je direktor Kulturnog centra Veselin Bulatović(DSS) privremenim udaljavanjem sa posla i pred otkazom jer je na promociji monografije povodom 50 godina rada akademskog slikara Ratka Šoća pozdravila i predstavila autore monografije, inače učesnike promocije koja je održana u prostorijama vrbaskog Muzeja, piše "Danas".

U pismenom obrazloženju izrečene suspenzije, direktor Bulatović >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je naveo da je Vukotićeva „narušila dogovoreni koncept programa". Kako stoji u obrazloženju Bulatovića, predviđeno je da uvodnu reči u Galeriji i u Muzeju održi Svetislav Šljukić, rukovodilac Galerije, ali je Vukotićeva „povredila radnu obavezu tako što je u navedenoj prilici, suprotno radnom nalogu direktora, samoinicijativno uzela ulogu uvodničara programa umesto Šljukića i tako poremetila koncepciju otvaranja izložbe Ratka Šoća".

Sa druge strane, Dragica Vukotić smatra da nije zaslužila ovakvu meru od strane direktora i da se iza svega kriju neke druge namere.

"U rešenju piše da sam zaslužila otkaz, ali da mi je kazna preinačena u privremenu suspenziju, zbog mojih ranijih zasluga. Mislim da je to sve smešno jer sam kao rukovodilac Muzeja i neposredni domaćin tog događaja, naravno uz saglasnost gospodina Ratka Šoća rekla nekoliko rečenica i najavila goste promocije, kaže Dragica Vukotić.

Prema njenim rečima, nakon promocije direktor Bulatović je bio krajnje neprijatan jer je pred jednim brojem gostiju rekao da ću veću ponedeljak snositi odgovornost.

"Iako sam smatrala da ni toj kazni ne treba da pridajem značaj jer je plod lične netrpeljivosti direktora, nakon konsultacija sa advokatom postalo mi je jasno da sam ja zapravo pred otkazom i da mi nakon ovakve izrečene mere mogu dati otkaz bez prethodne najave", kaže Dragica Vukotić.

Prema njenim rečima cela ta farsa oko njene povrede radne obaveze zapravo je pokušaj zaplašivanja zbog njenih nastupa za govornicom u SO Vrbas gde je odbornica opozicione SDP.

Vukotićeva je najavila da će ceo slučaj predati sudu koji će odlučiti o njenoj eventualnoj krivici u obavljanju radnih obaveza.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.