Predsednik Srbije večeras obilazi radove na kovid bolnici u Batajnici: Izgradnja gotova do 1. decembra

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2020, 10:58

Predsednik Srbije večeras obilazi radove na kovid bolnici u Batajnici: Izgradnja gotova do 1. decembra

Kako je ranije najavljeno, ta bolnica trebalo bi da bude završena do 1. decembra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obići će večeras radove na izgradnji nove kovid bolnice u Vojnom kompleksu "Zemun ekonomija" na Batajničkom drumu u Beogradu.

Vučić će radove obići u 22 sata, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Kovid bolnica koja se gradi u Batajnici biće prva "bolnica budućnosti", a u njoj će biti omogućena kompletna dijagnostika za svakog pacijenta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kome bude bila potrebna zdravstvena nega, rečeno je danas na panel diskusiji "Bolnice spremne za budućnost".

Bolnica će, biti vrhunska zdravstvena ustanova, sa najmodernijim uređajima, u njoj će biti mesta za 930 bolesnika, 200 jedinica intenzivne nege i 804 poluintenzivne.

Gradnja kovid bolnice, od dve koliko je Vučić najavio u jeku epidemije korona virusa, počela je u avgustu.

, a pored te zdravstvene ustanove, po istom modelu gradi se i kovid bolnica u Kruševcu. Miloš Zečević iz kompanije Termomont, koja gradi bolnicu u Batajnici, kaže da ona predstavlja sam tehnološki maksimum, kako same kompanije, tako i države.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.