Povraćaj PDV-a na bebi opremu za porodice sa prihodima do 80.000 dinara

Izvor: Blic, 17.Sep.2012, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povraćaj PDV-a na bebi opremu za porodice sa prihodima do 80.000 dinara

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić sastao se danas sa predstavnicima udruženja „Roditelj“, „Servis Halo beba“, Mrežom organizacija za decu Srbije i Fondom B92 sa kojima se dogovorio da se omogući povraćaj PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe.

"Na sastanku je dogovoreno da će Ministarstvo finansija i privrede podneti odgovarajuće amandmane na izmene Zakona o PDV-u, kako bi se omogućio povraćaj PDV-a za nabavku hrane i opreme za bebe (i to mleko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za odojčad, kašice, pelene, krevetac, kolica, stolica za hranjenje, stolica za auto) u iznosu do 70.000 dinara povraćaja u periodu od rođenja do druge godine uzrasta deteta", navodi se u saopštenju Ministarstva finansija i privrede.

"Roditelj ili staratelj će ostvarivati pravo na povraćaj PDV-a ukoliko ukupni prihodi domaćinstva ne prelaze neto iznos od 80.000 dinara mesečno, kao i ukoliko vrednost imovine domaćinstva ne prelazi 200.000 evra. Navedeno pravo moći će da se ostvari od 1. januara 2013 godine", kažu u ministarstvu.

Navodi se i da će roditeljima ili starateljima koji podnose zahteve biti maksimalno pojednostavljena procedura podnošenja zahteva i povraćaja sredstava.

Ministarstvo finansija i privrede će zajedno sa predstavnicima ovih udruženja inicirati formiranje radne grupe na nivou Vlade Srbije koja bi se bavila i drugim merama kojim bi se poboljšali uslovi roditeljstva u Srbiji.

Udruženja „Roditelj“, „Servis Halo beba“, Mreža organizacija za decu Srbije i Fond B92 su inicijatori peticije koju je potpisalo preko 180.000 građana u Srbiji.

Povezane vesti: Bebi PDV: Roditelji neće osetiti nikakvo rasterećenje Vladinim predlogom Milica Bisić: Ukidanje PDV na opremu za bebe nikome neće doneti korist
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dogovoren povraćaj PDV-a na bebi-opremu

Izvor: RTS, 17.Sep.2012

Zakon o PDV-u biće izmenjen kako bi se omogućio povraćaj PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe, najavljeno iz Ministarstva finansija i privrede. Predviđen povraćaj PDV-a do 70.000 dinara od rođenja do druge godine deteta...Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić dogovorio se sa predstavnicima...

Nastavak na RTS...

Povraćaj PDV-a na bebi opremu za porodice sa prihodima do 80.000 dinara

Izvor: 025info.rs, 17.Sep.2012

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić sastao se danas sa predstavnicima udruženja „Roditelj“, „Servis Halo beba“, Mrežom organizacija za decu Srbije i Fondom B92 sa kojima se dogovorio da se omogući povraćaj PDV-a

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.