Postavljanje Stefanovića opasno po nacionalnu bezbednost

Izvor: B92, 07.Nov.2017, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Postavljanje Stefanovića opasno po nacionalnu bezbednost"

Pokret slobodnih građana ocenio je da je postavljanje Nebojše Stefanovića za koordinatora službi bezbednosti "opasnost po nacionalnu bezbednost".

Takođe, navedeno je i da je sam Stefanović "primer stranačkog kadra bez suštinskih kvalifikacija".

PSG je u saopštenju povodom odluke predsednika Srbije Aleksandra Vučića da imenuje Stefanovića na funkciju koordinatora, ocenio da se službe bezbednosti "ubrzano pretvaraju u klasičnu političku policiju za zaštitu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stranke na vlasti i borbu protiv unutrašnjeg neprijatelja".

"Bezbednosne službe u demokratskoj državi služe za zaštitu nacionalnih, a ne stranačkih interesa, dok koordinator tih službi mora da bude osoba države, a ne bilo koje stranke", ocenio je PSG.

Pokret je naveo i da je Stefanović za nekoliko godina "od Nebojše iz Beograda napredovao do najvišeg mesta u strukturi nacionalne bezbednosti".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić imenovao je ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića za sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost, koji je po funkciji i šef Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti, saopšteno je ranije danas.

Kako se navodi u saopštenju, sekretar tog saveta se stara i o izvršenju zaključaka Saveta i obavlja druge poslove određene poslovnikom i drugim aktima Saveta. Sekretara Saveta imenuje i razrešava predsednik Srbije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

POKRET SLOBODNIH GRAĐANA: Stefanović primer stranačkog kadra bez suštinskih kvalifikacija

Izvor: Kurir, 07.Nov.2017

Pokret slobodnih gradjana (PSG) ocenio je danas da je postavljanje ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića za koordinatora službi bezbednosti "opasnost po nacionalnu bezbednost" a da je sam Stefanović "primer stranačkog kadra bez suštinskih kvalifikacija".

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.