Poslanička pitanja: Ko vodi spoljnu politiku Srbije?

Izvor: Blic, 10.Jun.2014, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanička pitanja: Ko vodi spoljnu politiku Srbije?

Beograd - Među pitanjima koje su poslanici Narodne skupštne danas postavili Vladi bilo je i pitanje ko kreira i sprovodi spoljnu politiku države, budući da će istoga dana najviši zvaničnici Srbije razgovarati sa kancelarkom Nemačke, centralne države EU, i predsednikom Belorusije, države koja se nalazi pod sankcijama EU.f

Poslanik Nove >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << demokratske stranke Marko Đurišić je, upućujući pitanje premijeru, podsetio da po Ustavu vlada vodi spoljnu politiku, ali da mu se čini da Srbija ima dve spoljne politike.

- Dobro je da premijer odlazi u Berlin jer ta poseta je u skladu sa utvrđenom politikom da su evrointegracije najveći spoljnopolitički interes Srbije. Sa druge strane u Beograd dolazi predsednik države koja je pod sankcijama EU i ona ne doprinosi ugledu Srbije i ostvarivanju njenih spoljnopolitičkih interesa - smatra Đurišić.

Pročitajte još Nikolić svesno odmaže Vučiću SKANDAL Predsednik Nikolić hoće Srbiju u Aziji

On je konstatovao da ministar spoljnih poslova nije od početka mandata putovao ni u jednu bilateralnu posetu, i zapitao da li je, u situaciji u kakvoj je Srbija, dopustivo da šef diplomatije sedi u Beogradu i bavi se unutrašnjopolitičkim i stranačkim pitanjima.

- U budućnosti treba izbeći situacije kakvu ćemo imati sutra. Ne znam koja će vest sutra biti, da li će biti važniji ovaj susret u Beogradu ili onaj u Berlinu i želimo da znamo da li će ministar spoljnih poslova biti u Beogradu ili u Berlinu - rekao je Đurišić.

Poslanica Demokratske stranke Gordana Čomić je, povodom snimka nedavne saobraćajne nesreće u Novom Sadu koji se pojavio na nekim veb-sajtovima, ministrima pravde i unutrašnjih poslova uputila pitanje ko je i sa kojim ovlašćenjem dostavio snimke sigurnosnih kamera.

Kako je istakla, tim snimcima tokom istrage može da raspolaže samo tužilaštvo i MUP, a njihovim objavljivanjem krše se ljudska prava onih koji se na njima nalaze.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ko vodi spoljnu politiku Srbije?

Izvor: Akter, 10.Jun.2014

Među pitanjima koje su poslanici Narodne skupštine danas postavili vladi bilo je i pitanje ko kreira i sprovodi spoljnu politiku države

Nastavak na Akter...

Poslanička pitanja u Skupštini

Izvor: RTS, 10.Jun.2014

Među pitanjima koje su poslanici Narodne skupštne postavili Vladi bilo je i pitanje ko kreira i sprovodi spoljnu politiku države, budući da će istog dana najviši zvaničnici Srbije razgovarati sa kancelarkom Nemačke, centralne države EU, i predsednikom Belorusije, države koja se nalazi pod sankcijama...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.