Poseban status za Srebrenicu

Izvor: B92, 07.Mar.2012, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Poseban status za Srebrenicu"

Sarajevo -- Zbog genocida koji je počinjen prema bošnjačkom stanovništvu Srebrenice, taj grad treba da ima poseban status u izbornom procesu, kaže Bakir Izetbegović.

Član Predsedništva BiH, Izetbegović, u Sarajevu je od ambasadora Ruske Federacije u BiH Aleksandra Bocan-Harćenka zatražio podršku da se Rusija uključi u iznalaženje rešenja za Srebrenicu "upravo zbog sudbonosnih grešaka i propusta koje je međunarodna zajednica načinila prema Srebrenici".

Ambasador >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rusije i Izetbegović su u Sarajevu razgovarali o izbornom statusu Srebrenice na lokalnim izborima koji će biti održani u BiH krajem ove godine, saopšteno je iz Predsedništva BiH.

Izetbegović je zatražio od ambasadora Bocan-Harćenka "da Ruska Federacija ne stoji na putu, već da se konstruktivno angažuje u vezi s iznalaženjem pravednog rešenja za izborni status Srebrenice, kojim bi se omogućilo da svi stanovnici prema popisu iz 1991. godine, bez obzira na njihovo trenutno mesto prebivališta, imaju pravo glasa na lokalnim izborima", navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.