Popović (SSP): Vlast nema plan šta da radi ako izgradnjom metroa uništi vodoizvorište Makiš

Izvor: Beta, 03.Nov.2021, 17:07

Popović (SSP): Vlast nema plan šta da radi ako izgradnjom metroa uništi vodoizvorište Makiš

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da aktuelna vlast nema plan šta će da radi ako se radovima na Beogradskom metrou uništi vodoizvorište Makiš, na šta su, kako se navodi u saopštenju te stranke, upozorili "svi stručnjaci".Predsednica beogradskog odbora Mila Popović ocenila je u saopštenju da vlast uvek prvo napravi problem, pa tek kasnije razmišlja kako da ga reši."Danas (ministar finansija) Siniša Mali, (ministar gradjevinarstva, infrastrukture i saobraćaja) Tomislav Momirović i (zamenik gradonačelnika Beograda) Goran Vesić i njihov tim preduzimaju prvi korak ka uništavanju Makiškog vodoizvorišta. Najavljeno je potpisivanje ugovora za izgradnju infrastrukture i nasipanje platoa za depo metroa u Makiškom polju sa kineskom kompanijom 'Pauerčajna'", kazala je Popović.Prema njenim rečima, Grad Beograd još uvek nije doneo odluku o usvajanju metro sistema, a vlast već potpisuje sporazume, uz ocenu da se na taj način Mali, Momirović i Vesić "smeju u lice Beogradjanima i Skupštini grada"."Tako i potpusuju ugovor sa partnerom koji su sami oni izabrali, bez ikakvog postupka. Kineske gradjevinske firme bez tendera grade skoro sve velike infrastrukturne projekte u Srbiji, pošto se za iste zadužujemo kod kineskih banaka po uslovima lošijim od tržišnih, a neuporedivo lošijim od uslova zaduživanja kod evropskih finansijskih institucija", istakla je Popović.Ona je ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Popović (SSP): Vlast nema plan šta da radi ako izgradnjom metroa uništi vodoizvorište Makiš

Izvor: Danas, 03.Nov.2021

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da aktuelna vlast nema plan šta će da radi ako se radovima na Beogradskom metrou uništi vodoizvorište Makiš, na šta su, kako se navodi u saopštenju te stranke, upozorili "svi stručnjaci".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.