Ponta u Beogradu

Izvor: RTS, 17.Jul.2014, 08:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponta u Beogradu

Predsednik Vlade Rumunije Viktor Ponta boravi u poseti Beogradu, u okviru kojeg razgovara s državnim vrhom Srbije.

Pontu je ispred Palate Srbija, u Novom Beogradu, uz najviše državne počasti dočekao premijer Aleksandar Vučić. Posle razgovora dvojice premijera, očekuje se sastanak delegacija dveju vlada, a potom konferencija za novinare.

Pontu će u Palati Srbije primiti i predsednik Tomislav >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Nikolić.

Vučić i Ponta će zajedno posetiti Bor, gde će se u hotelu na Borskom jezeru sastati s predstavnicima udruženja Rumuna u Srbiji.

Predviđeno je da se premijeri i posle tog sastanka obrate medijima.

Uoči posete Beogradu, rumunski premijer Viktor Ponta rekao je daRumunija čvrsto podržava evrointegracije Srbije i novu srpsku Vladu u njenim naporima za modernizaciju zemlje i sprovođenje nužnih reformi na putu ka EU.

"Kao što je i prirodno između prijatelja i veoma dobrih partnera, glavna poruka je poruka uvažavanja i podrške novoj vladi Srbije u njenim namerama i naporima za modernizaciju zemlje i za implementaciju neophodnih reformi u procesu evropske integracije Srbije", naveo je Ponta u intervjuu Tanjugu.

Bukurešt je, prema njegovim rečima, partner od poverenja na koga Beograd može da računa i koji će nastaviti da pruža podršku kako bi napori Srbije postigli očekivane rezultate.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ponta u Beogradu s državnim vrhom Srbije

Izvor: Blic, 17.Jul.2014

Predsednik Vlade Rumunije Viktor Ponta boravi danas u poseti Beogradu, u okviru koje će se sastati s državnim vrhom Srbije...Ponta će početi posetu razgovorom s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, posle kojeg će biti održan plenarni sastanak delegacija vlada dveju zemalja, saopštila je vladina...

Nastavak na Blic...

Ponta u Beogradu s državnim vrhom Srbije

Izvor: Press, 17.Jul.2014

Ponta će početi posetu razgovorom s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, posle kojeg će biti održan plenarni sastanak delegacija vlada dveju zemalja, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima... Nakon sastanaka će uslediti izjave za medije dvojice premijera... Ponta će razgovarati...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.