Policijska jedinica u Marseju raspuštena zbog kriminala

Izvor: Blic, 06.Okt.2012, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policijska jedinica u Marseju raspuštena zbog kriminala

Marsej - Francuski ministar unutrašnjih poslova Manuel Vals rekao je danas da je u Marseju ukinuta policijska jedinica za borbu protiv kriminala nakon što su u tom odjeljenju otkrivene krađe, reketiranje i šverc narkoticima.

Tužilac Žak Dalest rekao je da je "gangrena" zahvatila tu policijsku službu.

Pred sudom se pojavilo 12 pripadnika sporne jedinice iz Marseja pod sumnjom za korupciju, iznudu i preprodaju droge.

Sedmorici je određen pritvor dok su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << petorica privremeno oslobođena dok je ministar Vals objavio da su suspendovani sa posla i da je njihova jedinica ukinuta.

- Dela za koja ih terete veoma su teška i ukoliko bude dokazana krivica to će naneti štetu časti i poštenju koje moraju iskazati oni koji garantuju bezbednost građanima - rekao je Vals.

Tužilac Dalest navodi da je u ormarima osumnjičenih i u lažnom plafonu u policijskoj stanici u severnom dijelu Marseja otkriven kanabis i novac.

Policajci su uhapšeni početkom sedmice. Osumnjičeni su da su ukrali drogu i gotovinu od krijumčara i za zadržavanje cigareta oduzetih od nelegalnih prodavaca.

Dalest je istakao da u tajnosti snimljeni razgovori u patrolnim vozilima "otkrivaju mnogo" i sugerišu da je u navodnu korupciju možda umešano više policajaca nego što se pojavilo pred sudom.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Jedinica za borbu protiv kriminala ukinura zbog kriminala

Izvor: Vesti-online.com, 06.Okt.2012

Francuski ministar unutrašnjih poslova Manuel Vals rekao je danas da je u Marseju ukinuta policijska jedinica za borbu protiv kriminala pošto su u tom odeljenju otkrivene krađe, reketiranje i šverc narkoticima. ..Francuski specijalci hapsili korumpirane kolege  ..Tužilac Žak Dalest rekao je da...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.