Predlog za razrešenje Drobnjaka

Izvor: B92, 13.Maj.2013, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predlog za razrešenje Drobnjaka

Beograd -- Pomoćnik ministra za saobraćaj Saša Mirković podneo je predlog za razrešenje Zorana Drobnjaka sa mesta v.d. direktora Puteva Srbije, potvrđeno je za B92.

Predlog je podnet krajem prošle nedelje ministru saobraćaj Milutinu Mrkonjiću o čemu bi moglo da bude reči na narednoj sednici Vlade Srbije. Predlog je podeno Saša Mirković, funkcioner SNS-a koji je pre tri meseca podneo ostavku na mesto pomoćnika ministra saobraćaja.

Predlog za razrešenje Drobnjaka, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Ministarstvu saobraćaja nisu želeli da komentarišu.

"Svako ima pravo da predloži inicijativu za nečiju smenu, zna se red poteza u Ministarstvu saobraćaja, i to što se spekuliše u javnosti mi ne želimo da komentarišemo", rečeno je Tanjugu u Ministarstvu saobraćaja.

Prema pisanju Blica, Drobnjaku se "na teret" stavlja pet "grehova”:

Bezbednosni propusti: Nisu sprovedene bezbednosne mere, usled čega se događaju udesi

Trošenje: Predloženi visoki troškovi reprezentacije i održavanje puteva koji nisu u nadležnosti "Puteva Srbije"

Narušavanje ugleda: Izjave u kojima vozače optužuje za nesreću i da bi „ćorav video stub“ u koji su udarila dva automobila za dva dana

Kršenje zakona: Obavljaju se radovi mimo građevinske dozvole i tehničke dokumentacije

Neažurnost: Finansijski plan „Puteva Srbije“ za 2013. još nije usvojen.

A šta piše u obrazloženju

JP "Putevi Srbije" su upravljač svih državnih puteva I i II reda. Prema zakonu, upravljač puta obavezan je da obezbedi uslove za bezbedno odvijanje saobraćaja. JP "Putevi Srbije" propuštaju da sprovedu mnoge hitne, kratkoročne i dugoročne mere, usled čega dolazi do saobraćajnih nezgoda, među kojima su i one sa najtežom posledicom. Mere koje izostaju su od propuštanja da se postavi ili zameni odgovarajući saobraćajni znak, do propuštanja da se izvrši analiza saobraćajne nezgode sa smrtnom posledicom sa aspekta puta - navodi se u obrazloženju zahteva za smenu.

U zahtevu se navodi i da mnogi Drobnjakovi nastupi dovode u pitanje ugled države, kao i njegovog preduzeća.

Tako je Drobnjak ozbiljno uznemirio javnost kada je vređajući žrtve saobraćajnih nezgoda izjavio za dnevni list Blic, kada jerekao: "Pa šta ako je bio mrak, video bi ih i ćorav vozač", misleći na stubove u koje je dva dana zaredom udarilo dva automobila, tri osobe su povređene, a jedna poginula. Drobnjak je kao zvaničnik Republike Srbije izazvao reagovanje javnosti u Turskoj i Evropi, kada je optužio turske imigrante za ogromne gužve na naplatnim rampama, navodi se u zahtevu.

Mediji su inače prošle nedelje najavili da će Drobnjak biti uskoro smenjen.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podnet zahtev za smenu Drobnjaka

Izvor: Studio B, 13.Maj.2013

Pomoćnik ministra za saobraćaj Saša Mirković podneo je predlog za razrešenje Zorana Drobnjaka sa mesta v.d. direktora Puteva Srbije...Predlog je podnet krajem prošle nedelje ministru saobraćaj Milutinu Mrkonjiću o čemu bi moglo da bude reči na narednoj sednici Vlade Srbije...Prema pisanju Blica,...

Nastavak na Studio B...

Predloženo razrešenje Zorana Drobnjaka

Izvor: SEEbiz.eu, 13.Maj.2013

BEOGRAD - Predlog je podnet krajem prošle nedelje ministru saobraćaja Milutinu Mrkonjiću o čemu bi moglo da bude reči na narednoj sednici Vlade Srbije.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Drobnjak: Nema razloga da odem

Izvor: B92, 13.Maj.2013

Beograd -- Radio sam sve po zakonu i ne vidim razlog da me Vlada Srbije smeni, kaže za B92 direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak...Pomoćnik ministra za saobraćaj Saša Mirković, koji je već skoro tri meseca u ostavci, podneo je predlog za razrešenje Zorana Drobnjaka sa mesta v.d. direktora Puteva...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.