Platforma pred članicama EU 26. jula

Izvor: RTS, 02.Jul.2013, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Platforma pred članicama EU 26. jula

Pregovaračka platforma trebalo bi da bude predstavljena državama članicama Evropske unije 26. jula.

Državama članicama Evropske unije 26. jula biće predstavljena pregovaračka platforma za pristupne pregovore sa Srbijom, saznaje Tanjug u Briselu.

Evropski komesar za proširenje Štefan File poslao je nacrt okvira >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<  za pristupne pregovore sa Srbijom konsultativnim telima EU, rekao je ranije danas Fileov portparol Peter Stano.

"Nacrt smo poslali na konsultacije nadležnim službama EU i on će vrlo brzo biti dostavljen zemljama članicama", najavio je Stano.

Posle konsultacija, finalna verzija nacrta naći će se pred zemljama članicama, a radne grupe Saveta će ga usvojiti, a kako je rekao Stano, očekuje se da to bude pre letnje pauze.

Fileov portparol je najavio da će komesar za manje od dve nedelje doputovati u Beograd, kako bi sa predstavnicima vlasti razgovarao o nastavku priprema za pristupne pregovore.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.