Izvor: Nezavisne Novine, 30.Mar.2018, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peticija za smjenu Tačija, zbog deportovanja "gulenista"

PRIŠTINA - U Prištini je pokrenuta peticija za smjenu predsjednika Kosova Hašima Tačija zbog hapšenja i deportacije šest turskih državljana, pripadnika FATO pokreta, čiji je lider Fatulah Gulen, piše pristinski portal Koha.net.

Poslanica Mimoza Kusari-Ljilja je Tačijevu smjenu zatražila na Facebooku nakon što je, kako je navela, utvrđeno da je on naložio tu akciju.

"Trebalo je pokrenuti >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << proceduru smjene predsjednika u trenutku kada je potvrđeno njegovo učešće u jučerašnjem događaju", napisala je Kusari, povodom deportacije "gulenista".

Koha podsjeća da kosovski predsjednik uživa puni imunitet.

Prema zakonu, predsjednika može da smijeni skupština samo ako je osuđen za izvršenje teškog krivičnog djela, ako se utvrdi da je ozbiljno prekršio ustav ili da nije sposoban da obavlja dužnosti zbog teške bolesti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.