Pacoli optužio Tačija za METEŽ na Kosovu: Otmicu Đurića smislio tri dana RANIJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Mar.2018, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pacoli optužio Tačija za METEŽ na Kosovu: Otmicu Đurića smislio tri dana RANIJE

Napravio nered na političkoj sceni i ugrozio bezbednost

Generalni sekretar Alijanse za novo Kosovo, Rahim Pacoli, optužio je predsednika privemenih kosovskih institucija, Hašima Tačija, da je protekle nedelje napravio nered na političkoj sceni i ugrozio bezbednost Kosova.

Pročitajte i:

Pacoli, koji je funkcioner stranke čiji je lider ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli, rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Tači bez prethodnih konsultacija, još u petak 23. marta, pripremio scenario za hapšenje šefa vladine kancelarije za KiM u Kosovskoj Mitrovci Marka Ðurića.

Tači je direktno naredio direktoru takozvane kosovske policije, Špendu Makhuniju, da u ponedeljak ujutru pošalje elitne policijske jedinice u severni deo Mitrovice.

Štaviše, sumnja se da je Tači koristio policiju i juče, kad je rano ujutru uhapšeno šest turskih državljana, pripadnika pokreta FETO Fatula Gulena, koji su zatim proterani u Tursku. Taj potez izazvao je reakcije premijera lažne države Ramuša Haradinaja, predsednika parlamenta Kadrija Veseljija i drugih političkih predstavnika koji su rekli da o ovoj akciji nisu bili obavešteni.

To je, kako se navodi, dovelo do odluke Haradinaja da smeni ministra policije Flamura Sefaja i šefa kosovske obaveštajne službe Dritona Gašija.

Alijansa za novo Kosovo i njen lider Bedžet Pacoli protive se Haradinajevoj odluci da smeni ministra Sefaja jer je postupao po Tačijevom naređenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Pacoli: Tači napravio nered na političkoj sceni Kosova

Izvor: Blic, 30.Mar.2018

Generalni sekretar Alijanse za novo Kosovo Rahim Pacoli optužio je predsednika Kosova Hašima Tačija, da je protekle nedelje napravio nered na političkoj sceni i ugrozio bezbednost KiM.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.