Najnovije vesti
Vesti Politika
Pacoli: Tači napravio nered na političkoj sceni Kosova

Pacoli: Tači napravio nered na političkoj sceni Kosova

Generalni sekretar Alijanse za novo Kosovo Rahim Pacoli optužio je predsednika Kosova Hašima Tačija, da je protekle nedelje napravio nered na političkoj sceni i ugrozio bezbednost KiM.

Hašim Tači zakletva Foto: youtube
Hašim Tači zakletva

Rahim Pacoli je za portal Arbreh.info, bizak Alijansi za novo Kosovo, čiji je lider ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli, rekao da je Tači bez prethodnih konsultacija, još u petak 23. marta, pripremio scenario za hapšenje Marka Đurića, direktora Kancelarije za KiM.

Prema pisanju portala arbresh.info, Tači je direktno naredio direktoru Kosovske policije Špendu Makhuniju da u ponedeljak ujutru pošalje elitne policijske jedinice u severni deo Mitrovice, gde je, kako se navodi, spektakularno uhapšen Đurić.

Štaviše, sumnja se da je predsednik Tači koristio policiju i juče, kada je rano ujutru uhapšeno šest turskih državljana, pripadnika pokreta FETO Fatula Gulena, koji su zatim proterani u Tursku, piše ovaj medij.

Taj potez izazvao je reakcije premijera Ramuša Haradinaja, predsednika parlamenta Kadri Veseljija i drugih političkih predstavnika u Prištini, koji su rekli da o ovoj akciji nisu bili obavešteni.

To je, kako se navodi, dovelo do odluke Haradinaja da smeni ministra Flamura Sefaja i šef KIA, Dritona Gashija.

Alijansa za novo Kosovo i njen lider Bežet Pacoli protive se Hradinajevoj odluci da smeni ministra Sefaja jer je, kako navodi šef te stranke, Sefaj postupao po Tačijevom naredjenju.

Gazeta Expres konstatuje da tek što je Haradinaj smenio Sefaja, Alijansa za novo Kosovo otkriva ko je naredio hapšenje i deportaciju šest turskih građana, menadžera i profesora škole "Mehmet Akif College", čije, kako se navodi, glave zahteva turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.