PUTINOV SPECIJALAC STAO U ODBRANU SRBIJE I RUSIJE POSLE POLJSKE PROVOKACIJE: Loši učenici! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Sep.2019, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTINOV SPECIJALAC STAO U ODBRANU SRBIJE I RUSIJE POSLE POLJSKE PROVOKACIJE: Loši učenici! (FOTO)

Revizija istorije nije samo svetogrđe, ona je i opasna, rekao je danas ruski ambasador u Srbijii Aleksandar Bocan-Harčenko, reagujući na to što na obeležavanje 80. godišnjice početka Drugog svetskog rata u Poljskoj nisu pozvane Rusija i Srbija.

- Već danas se u nizu zemalja otvoreno, bez ikakvog ustručavanja vodi propaganda nacističkih vrednosti, vide se pokušaji pravdanja nacističkih zločinaca i njihovih saučesnika. Ignorisanje tih tendencija je neprihvatljivo. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Tragedija Drugog svetskog rata ne sme da se ponovi. Nikad - napisao je Harčenko na Tviteru.

On je naveo da je danas, prvog dana školske godine, pomislio da su oni koji nisu pozvali Rusiju i Srbiju, uz svu politizaciju, naprosto loši učenici koji nisu dobro proučavali istoriju u školi.

- Ipak, treba da razumemo da revizija istorije nije samo svetogrđe nego je i opasna - napisao je Harčenko.

Већ данас се у низу земаља отворено, без икаквог устручавања води пропаганда нацистичких вредности, виде се покушаји правдања нацистичких злочинаца и њихових саучесника. Игнорисање тих тенденција је неприхватљиво. Трагедија Другог светског рата не сме да се понови. Никад.

— Александр Боцан-Харченко (@ABocanHarcenko) September 2, 2019
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bocan-Harčenko: Revizija istorije nije samo svetogrđe nego je i opasna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Sep.2019

Revizija istorije nije samo svetogrđe, ona je i opasna, rekao je danas ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, reagujući na to što na obeležavanje 80. godišnjice početka Drugog svetskog rata u Poljskoj nisu pozvane Rusija i Srbija..."Već danas se u nizu zemalja otvoreno, bez ikakvog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.