PARKING SERVIS: Nova parkirališta za bicikle i motocikle

Izvor: Kurir, 16.Sep.2015, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PARKING SERVIS: Nova parkirališta za bicikle i motocikle

BEOGRAD - Prvog dana Evropske nedelje mobilnosti predstavnici JKP „Parking servis“ i nekoliko udruženja biciklista dogovorili su se da ovo preduzeće ubuduće postavlja za parkiranje dvotočkaša parkinge „P" odnosno „U“ profila. Prednost profila u obliku ćiriličnog slova „P" je u tome što bicikl može da se veže za ram, a ne samo za točak, što smanjuje rizik od krađe ili oštećenja bicikla.

Direktor JKP „Parking servis“ Andrija Čupković i tehnički direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Vladimir Bogićević su, u razgovoru sa predstavnicima udruženja „Ulice za bicikliste“, „Ciklo svet Srbija“, „Beograd Velograd“ i „Bajsologija”, podsetili da je prošle godine, upravo na njihov zahtev, kao pilot projekat, postavljen češalj za bicikle u garaži u Masarikovoj ulici.

Prema rečima biciklista, češalj u „Masarikovoj“ je potpuno opravdao njihova očekivanja, te će „Parking servis“, kao društveno-odgovorno preduzeće uskoro postaviti još jedan parking za bicikle u garaži „Obilićev venac“ i omogućiti besplatno parkiranje dvotočkaša.

„Osim u ove dve garaže, planiramo da u saradnji sa Sekretarijatom za saobraćaj, koji daje saglasnost za postavljanje biciklističkih parkinga, ove i sledeće godine postavimo na 25 lokacija u Beogradu nove parkinge za bicikle i motore „P profila“, kakve su i zahtevali biciklisti. Otvoreni smo za saradnju sa biciklistima jer oni najbolje znaju gde bi trebalo da se postave parkinzi. S obzirom na to da im ne odgovaraju postojeći češljevi, ubuduće ćemo praviti parkinge za bicikle i motocikle novog tipa. „Parking servis“ želi da doprinese tome da grad Beograd postane grad biciklista.“- rekao je direktor JKP „Parking servis“ Andrija Čupković, istakavši da i sam u slobodno vreme vozi bicikl.

Čupković je tim povodom i pozvao bicikliste da u saradnji sa Sekretarijatom za saobraćaj zajednički određuju lokacije za postavljanje parkinga za dvotočkaše, a jedan od predloga je već na samom sastanku stigao iz Udruženja „Ulice za bicikliste“ i to da se češalj u Masarikovoj ulici zameni novim parkingom „P profila“. Ne samo što je predlog uvažen, već će „Parking servis“, koji sada ima češljeve za bicikle na 47 lokacija u gradu, tokom sledeće godine sukcesivno zamenjivati i preostale onima profila „P“.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.