Ostaju spomenici Petru Kralju i Tomi Zdravkoviću

Izvor: Mondo, 14.Jan.2015, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostaju spomenici Petru Kralju i Tomi Zdravkoviću

Spomen obeležja Petru Kralju, Miladinu Zariću i Tomi Zdravkoviću neće biti uklonjena, izjavila je zamenica predsednika Skupštine Beograda Andrea Radulović.

Foto: YouTube

Ona je naglasila da je obavezno poštovanja procedura, definisanih Odlukom Skuštine grada o podizanju spomenika kako ne bi dolazilo do nesporazuma.

Andrea Radulović je podsetila da je problem nastao zato što gradske optine Vračar i Savski venac nisu poštovale procedure definisane >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Odlukom o podizanju i održavanju spomenika i skulpturalnih dela na teritoriji grada Beograda.

"Opštine Vračar i Savski venac nisu blagovremeno dostavile Skupštinskoj Komisiji potrebno mišljenje Urbanističkog zavoda i Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada, kako bi Skupštinska Komisija mogla da da potrebnu saglasnost, što je procedura koja ne traje više od tridesetak dana", rekla je Radulović.

Kako je objasnila, procedura podrazumeva da skupštinska Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica prvo da saglasnost na predlog Gradskih opština ili građana, a potom Urbanistički zavod, Gradski Zavod za zaštitu spomenika kulture i Sekretarijat za kulturu daju mišljenje na osnovu kojeg Skupštinska komisija odlučuje u skladu sa Odlukom o podizanju i održavanju spomenika i skulptura.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Spomen obeležja Petru Kralju, Miladinu Zariću i Tomi Zdravkoviću ostaju

Izvor: Danas, 15.Jan.2015, 00:29

Spomen-obeležja Petru Kralju, Miladinu Zariću i Tomi Zdravkoviću neće biti uklonjena, navode iz Gradske uprave...Problem je nastao, kako kažu usled nepoštovanja predviđenih procedura koje su definisane Odlukom o podizanju i održavanju spomenika i skulpturalnih dela na teritoriji Grada od gradskih...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.