Spomen-obeležja Petru Kralju, Miladinu Zariću i Tomi Zdravkoviću neće biti uklonjena, navode iz Gradske uprave.

Problem je nastao, kako kažu usled nepoštovanja predviđenih procedura koje su definisane Odlukom o podizanju i održavanju spomenika i skulpturalnih dela na teritoriji Grada od gradskih opština Vračar i Savski venac.

– Ove opštine nisu blagovremeno dostavile skupštinskoj Komisiji za spomenike i nazive trgova i ulica potrebno mišljenje Urbanističkog zavoda i Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada, kako bi mogla da da potrebnu saglasnost. Ta procedura ne traje više od tridesetak dana – kaže Andrea Radulović, zamenica predsednika Skupštine grada. Procedura podrazumeva da skupštinska Komisija prvo da saglasnost na predlog gradskih opština ili građana, a potom Urbanistički zavod, Zavod za zaštitu spomenika kulture i Sekretarijat za kulturu daju mišljenje na osnovu kojeg se odlučuje u skladu sa Odlukom o podizanju i održavanju spomenika i skulpturalnih dela.

Radulovićeva posebno skreće pažnju na obaveznost poštovanja procedura, kako u budućnosti ne bi dolazilo do nesporazuma i kako bi sve bilo urađeno prema odluci Skuštine grada i u najboljem interesu građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari