Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jan.2017, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osma pobjeda Šifrin, iznenađenje u muškoj konkurenciji

Nijemac Linus Štraser i Amerikanka Mikaela Šifrin trijumfovali su u trkama paralel slaloma pred oko 9.000 gledalaca u Stokholmu u utorak.

Štraser je u finalu bio brži od Francuza Aleksija Pantiroa za 0,13 sekundi i tako stigao do prve pobjede u karijeri u Svjetskom kupu.

Momak koji je stigao kao zamjena za Feliksa Nojrojtera je dobijao duele sa Matijasom Harginom koji je završio kao treći, izborivši drugi podijum u karijeri, Stefanom Grosom i na samom startu neočekivano >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << nad Henrikom Kristofersenom.

U generalnom poretku Marsel Hiršer je ostao na 432 boda ispred Kristofersena, jer je takođe eliminisan u osmini finala trke u kojoj je slavio prošle sezone.

Šifrin je do pobjede stigla nadmašivši Slovakinju Veroniku Velez Zuzulovu za 0,10 sekundi. Do finala je stigla pobjedama nad Fridom Hansdoter (treća), Mari-Mišel Ganjon i Adelin Bod Munije.

Amerikanka je osmom pobjedom u sezoni, 27. u karijeri, iskoristila odsustvo Lare Gut i povećala prednost u generalnom poretku nad Švajcarkinjom na 180 bodova.

Skijaška sezona nastavlja se 6. februara kada je počinje Svjetsko prvenstvo u Sent Moricu. Takmičenje će da traje do 19, a Svjetski kup nastavlja spustom za muškarce 23. na norveškoj "beloj planini" Kvitfjelu.

(B92)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.