Ohajo: Odložena sva pogubljenja, nema injekcija

Izvor: B92, 20.Okt.2015, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ohajo: Odložena sva pogubljenja, nema injekcija

Ohajo je za 2017. godinu odložio desetak zakazanih pogubljenja zbog problema u nabavci hemikalija za proizvodnju smrtonosnih injekcija.

Sledeća zakazano pogubljenje će se u Ohaju tako izvršiti u januaru 2017. godine nad Ronaldom Filipsom, osuđenim za silovanje i prebijanje na smrt trogodišnje ćerke njegove devojke 1993. godine, prenela je agencija AFP.

"Služba za rehabilitaciju i zatvorske kazne u Ohaju nastavlja da pomoću svih zakonskih sredstava nabavi neophodne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << hemikalije za izvršenje zakazanih pogubljenja, ali je poslednjih godina sve teže doći do njih zbog velikih problema u njihovom snabdevanju i distribuciji", navodi se u saopštenju.

U SAD su u poslednje vreme česte kontroverze o upotrebi smrtonosne injekcije, budući da je bilo više incidenata sa predoziranjem i netolerancijom na tu kombinaciju hemikalija, kao i grešaka u pripremi tih injekcija.

Američke zatvorske vlasti se istovremeno suočavaju sa nestašicom tih hemikalija, budući da farmaceutske kompanije, od kojih su većina evropske, odbijaju da snabdevaju zatvore sa sastojcima za pripremu smrtonosnog koktela hemikalija koji se daje zatvorenicima osuđenima na smrt.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nedostatak injekcija odlaže smrt

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2015

Američka savezna država Ohajo odložila je za 2017. godinu izvršenje desetak zakazanih pogubljenja zbog problema u nabavci hemikalija koje se koriste za proizvodnju smrtonosnih injekcija...Sledeća zakazano pogubljenje će se u Ohaju tako izvršiti u januaru 2017. godine nad Ronaldom Filipsom, osuđenim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.