Održana konferencija Marketing u farmaciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2009, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana konferencija "Marketing u farmaciji"

SUBOTICA - Orijentacija ka pacijentu, društveno odgovorno ponašanje, poštovanje etičkih kodeksa, kontinuirana edukacija farmaceuta i stalno unapređenje informacija, osnova su novog pristupa u apotekarskom poslovanju, zaključeno je na Drugoj međunarodnoj konferenciji "Marketing u farmaciji" u Subotici.

Učesnici danas završene konferencije istakli su neophodnost usvajanja novog Zakona o apotekama, koji bi, između ostalog, trebalo da izjednači uslove pod kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << posluju privatni i državni sektor, kao i da reguliše uslove i kriterijume pod kojima posluje farmaceutski sektor.

Direktor "Velefarma" Dragoljub Vučićević rekao je na okruglom stolu da je "država zatajila" i da ne radi na uređivanju farmaceutskog sektora i farmaceutske industrije.

"Ovo je vreme krize, i, nažalost, neki neodgovorni ljudi zarad svog benefita na tržište plasiraju proizvode nezadovoljavajućeg kvaliteta", naveo je Vučićević.

I direktorka Farmaceutske komore Zlata Žuvela rekla je da je neophodno uređenje farmaceutskog sektora.

Ona je navela da je do 30. marta toj Komori prijavljeno oko 4.000 farmaceuta koji su podneli zahtev za licencu, a da je broj apoteka u Srbiji veći od tog broja.

"Ako uzmemo u obzir da je, po zakonu, u svakoj apoteci neophodno da bude zaposleno bar dvoje diplomiranih farmaceuta, onda je jasno da tu nije ispunjena osnovna zakonska obaveza", rekla je Žuvela.

Na konferenciji je diskutovano i o različitim aspektima pristupa praksi, odnosu apoteke s medijima, aktivnoj podršci apotekama od strane drugih subjekata u lancu medicinskog snabdevanja, a predstavljena su i iskustva drugih zemalja u procesu transformacije apotekarskog sektora.

Generalni pokrovitelj dvodnevnog skupa farmaceuta, kome je prisustvovalo više od dve stotine farmaceuta, bila je "Velefarm" A.D. Holding kompanija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.