Odluka Nikolića, Vučića i Dačića u ponedeljak

Izvor: Mondo, 05.Apr.2013, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odluka Nikolića, Vučića i Dačića u ponedeljak

Konačna odluka Beograda da li prihvata ili odbija ponudu Brisela biće doneta u ponedeljak posle sednice Predsedništva SNS, saznaje RTS. Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić danas oko četiri sata razgovarali o rešenju za Kosovo a naknadno im se u Predsedništvu priključio i >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Ivica Dačić.

Sednica Predsedništva Srpske napredne strane zakazana je za ponedeljak, 8. aprila, potvrđeno je Tanjugu u Informativnoj službi te stranke, a već u utorak je i krajnji roka za slanje odgovora u Brisel.

U današnjm višećasovnom sastanku državnog vrha se, kako kaže sagovornik "Blica" pokušalo nači rešenje kako bi se pred srpsku javnost i međunarodnu zajednicu izašlo sa sa jedinstvenim stavom.

Nakon više od tri sata razgovora Nikolića i Vučića, na sastanak je došao i premijer Ivica Dačić.

Prvi potpredsednik Srbije nije danas prisustvovao sednici Vlade Srbije, javio je prethodno "Kurir".

Na toj sednici premijer je informisao ministre o toku pregovora u Briselu.

Takođe, predsednik Nikolić razgovarao je danas s američkim ambasadorom Majklom Kirbijem i preneo mu da je veoma razočaran ishodom nedavnih pregovora Beograda i Prištine, koje inače shvata kao pregovore o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, a ne o statusu Kosova i Metohije, prenosi Tanjug.

O uzavreloj diplomatskoj atmosferi oko Kosova govori i napotvrđena najava koju danas prenose prištinski mediji da će ministar spoljnih poslova Velike Britanije, Vilijem Hejg i zamenik američkog državnog sekretara Filip Gordon tokom ovog vikenda posetiti Prištinu i Beograd.

(MONDO)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Konačna odluka Nikolića, Vučića i Dačića u ponedeljak

Izvor: Radio 021, 05.Apr.2013

Konačna odluka Beograda da li prihvata ili odbija ponudu Brisela biće doneta u ponedeljak posle sednice Predsedništva SNS.

Nastavak na Radio 021...

Državni vrh u zasedanju: Vučiću trenutno najrizičnije, Nikolić najtvrđi

Izvor: Blic, 06.Apr.2013, 19:05

Četiri sata su Tomislav Nikolić, Aleksandar Vučić i Ivica Dačić raspravljali o sledećem potezu Srbije u pregovorima o Kosovu. Koliko su razgovori bili mučni, a odluke koje čekaju srpski pregovarački tim teške, govore lica premijera i vicepremijera prilikom napuštanja zgrade na Andrićevom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.