Odloženo suđenje Musiću, odbrana će pokušati da dokaže njegovu neuračunljivost ?

Izvor: Press, 21.Mar.2014, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo suđenje Musiću, odbrana će pokušati da dokaže njegovu neuračunljivost ?

Sudsko veće je donelo odluku da odloži početak glavnog pretresa, iako su lekari utvrdili da je Musić fizički i psihički spreman da iznese svoju odbranu.
Početak glavnog pretresa zakazan je za sledeći petak, 28. mart.

Musić je u prvobitnom postupku osuđen na 35 godina zatvora, ali je Apelacioni sud tu presudu poništio što je izazvalo ogromno nezadovoljstvo javnosti.

Pretpostavka je da će odbrana ubice pokušati da dokaže njegovu neuračunljivost >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u trenutku zločina zbog pogubnog uticaja alkohola, droge i steroida koje je godinama koristio. Na prethodnom suđenju utvrđena je samo delimična neuračunljivost koja nije uzeta kao olakšavajuća okolnost prilikom izricanja presude. Apelacioni sud je tu presudu poništio zbog nejasnog obrazloženja zbog čega je ubistvo kvalifikovano kao svirepo i bezobzirno.

Inače, porodica ubijene devojke traži maksimalnu kaznu od 40 godina koliko je nedavno dobio i ubica Marije Cimbal.

Podsetimo, Musić je 25-godišnju Vladislavu pretukao na smrt 12. novembra 2012. u svom stanu.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lekari: Musić je sposoban da prati suđenje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2014

Darijan Musić (27) je na današnjem glavnom pretresu izjavio da se emotivno ne oseća spremnim da iznese svoju odbranu, međutim, u pauzi procesa, lekari – veštaci su pregledali optuženog i ustanovili da je psihički i fizički spreman da svedoči uz napomenu da je odbio da primi insulinsku...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.