Odlazite ili ćete biti proterani

Izvor: B92, 03.Okt.2023, 16:39

Odlazite ili ćete biti proterani

Vlasti Pakistana naredile su danas svim ilegalnim migrantima da napuste zemlje jer će se, u suprotnom, suočiti sa proterivanjem.

Oni se suočavaju sa problemom nakon što je otkriveno da su ove godine 14, od 24 samoubilačka napada, izveli Avganistanci.

Ministar unutrašnjih poslova Pakistana Sarfraz Bugti rekao je da bi svi ilegalni imigranti trebalo da napuste Pakistan do 1. novembra, prenosi Rojters. Naveo je da oko 1,7 miliona avganistanskih državljana u Pakistanu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nema legalna dokumenta za boravak.

Prošle nedelje je ubijeno najmanje 57 osoba u dva samoubilačka bombaška napada tokom verskih okupljanja. Broj napada militanata u Pakistanu porastao je od 2022. godine, kada je došlo do prekida primirje između vlade i islamističke grupe TTP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pakistan naložio Afganistancima s neriješenim statusom da odu iz zemlje do 1. novembra

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Okt.2023, 11:00

Nekoliko stotina hiljada Afganistanaca koji ilegalno žive u Pakistanu imaju rok do 1. novembra da napuste zemlju, u suprotnom će biti vraćeni u zemlju porijekla, navelo je u utorak pakistansko ministarstvo unutrašnjih poslova. Afganistanska ambasada u Islamabadu osudila je tu mjeru koju smatra...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.