Odblokiran sporazum o stabilizaciji i pridruživanju

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Apr.2015, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odblokiran sporazum o stabilizaciji i pridruživanju

LUKSEMBURG - Odlukom evropskih ministara jutros je odblokiran Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa BiH.

Odluka je usvojena bez rasprave kao prva tačka dnevnog reda Vijeća Evropske unije za opšte poslove u Luksemburgu posvećenog opštim pitanjima i predstavlja ispunjenje evropskog obećanja ukoliko bh. lideri pokažu spremnost da zemlju povedu u promjene.

Aktivacija sporazuma znači deblokadu evropskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << puta za BiH, što će zavisiti od napretka u provođenju reformi u narednim mjesecima, poručuju iz EU.

Kao prioritete izdvajaju reforme u zdravstvu, obrazovanju te reforme u socijalnom sektoru, uspostavljanje funkcionalne tržišne ekonomije, uspostavljanje pravne države te jačanje administrativnih kapaciteta kako bi se osnažila učinkovitost institucija na svim nivoima.

Uspostavljanje efikasnog Mehanizma koordinacije ostaje ključno za uspješnu interakciju za buduće članstvo.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

BiH ponovo u evropskom vozu

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Apr.2015

LUKSEMBURG - Odlukom evropskih ministara, juče je na sastanku u Luksemburgu odblokiran Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) sa Bosnom i Hercegovinom...Savjet za opšte poslove EU usvojio je odluku o zaključivanju SSP-a sa BiH, koji će, kako je odlučeno na sastanku, na snagu stupiti 1....

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.