Odbijena žalba Stivena Lija, ostaje suspenzija od 12 godina

Izvor: Vesti-online.com, 16.Maj.2014, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbijena žalba Stivena Lija, ostaje suspenzija od 12 godina

Žalba Stivena Lija na suspenziju od 12 godina je odbijena, pa će bivši peti snukeraš sveta takmičenjima moći da se vrati tek u oktobru 2024. godine.

 

"Svetska profesionalna bilijar i snuker asocijacija (WPBSA) nije ponosna što je morala da rešava ovu neprijatnu situaciju. Međutim, najvažnije je da je sačuvan integritet našeg sporta i zadovoljni smo što je ovaj slučaj konačno rešen", navodi se u saopštenju WPBSA, preneli su britanski mediji.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << /> 

Li je 17. septembra prošle godine suspendovan na 12 godina pošto je proglašen krivim za nameštanje sedam mečeva i kažnjen je sa 40.000 funti. On je negirao umešanost i u oktobru se žalio na tu odluku, a žalba mu je odbijena i novčana kazna je uvećana na 75.000 funti. Prethodno, zbog sumnje u nameštanje, njemu je u oktobru 2012. godine zabranjeno da igra, a 12-godišnja suspenzija tada je stupila na snagu. Kada mu istekne suspenzija Li će imati 50 godina i nije sigurno da li

će se vratiti takmičenjima.

Sud je utvrdio da je Li namerno izgubio mečeve protiv Kena Doertija i Marka Fua 2008. godine na Kupu Malte. Takođe, Li je namerno izgubio prvi frejm u mečevima protiv Stivena Hendrija i Marka Kinga na Otvorenom prvenstvu Velike Britanije 2008.

godine, kao i mečeve - i to po unapred određenom rezultatu - protiv Nila Robertsona na Malta kupu 2008. godine i Marka Selbija na Otvorenom prvenstvu Kine, godinu dana kasnije. Sud je utvrdio i da je Li namestio meč protiv Rajana Deja, u kojem je

u prvom kolu Svetskog prvenstva 2009. godine izgubio sa 10:4.

 

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.