Od ovoga su svi strahovali: Kina se pokrenula i poručila drhtaćete u senci mogućeg nuklearnog rata

Izvor: B92, 04.Okt.2022, 10:38

Od ovoga su svi strahovali: Kina se pokrenula i poručila "drhtaćete u senci mogućeg nuklearnog rata"

Peking -- Kina upozorila SAD da bi se mogli suočiti s "teškim posledicama", uključujući nuklearni rat, ako se Ukrajina pridruži NATO-u.

"Sve evropske zemlje drhtaće u senci mogućeg nuklearnog rata", upozorio je Peking u državnom Global Tajmsu.

"U tom slučaju niko neće biti siguran, ni Ukrajina, ni svet", prenet je stav Pekinga.

"Umesto traženja rezolucija za okončanje sukoba, Vašington je uvek iznova pokazao da SAD jurišaju u drugom smeru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << - raspirujući vatru rata", dodaje se još u tekstu.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, podsetimo, obnovio je svoj poziv za priključivanjem NATO-u jer je Rusija pripojila četiri regije u Ukrajini. Upitan o zahtevu Zelenskog da ubrza članstvo Ukrajine u NATO, američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven rekao je da sada "nije pravo vreme" i da bi zahtev "trebalo razmotriti u nekom drugom trenutku".

Takođe, Kina je pozvala zapadni savez da se potpuno povuče iz istočne Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"CELA EVROPA ĆE DRHTATI" Kina tvrdi: Ako Ukrajina uđe u NATO moguć je NUKLEARNI RAT

Izvor: Blic, 04.Okt.2022

Kina je upozorila da bi se SAD mogle da se suoče sa "teškim posledicama", uključujući nuklearni rat, ako Ukrajini bude dozvoljeno da se pridruži Severnoatlantskom savezu (NATO).

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.