Od danas srpska vozačka dozvola važi i u Emiratima

Izvor: Telegraf.rs, 22.Jun.2017, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od danas srpska vozačka dozvola važi i u Emiratima

Ministri Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata Nebojša Stefanović i šeik Abdulah bin Zajed Al Nahjan potpisali su dva memoranduma o razumevanju, koji će unaprediti saradnju dve zemlje na polju saobraćaja, bezbednosti i terorizma, saopštio je MUP Srbije.

- Zahvaljujući sporazumu o priznavanju vozačkih dozvola, građani Srbije koji su privremeno ili stalno nastanjeni u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, moći će bez polaganja teorijskog ili praktičnog ispita da zamene važeće srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << vozačke dozvole za one koje se koriste u UAE - navodi se u saopštenju MUP-a.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i i ministar spoljnih poslova i međunarodne saradnje UAE Al Nahjan stavili su paraf i na Memorandum o saradnji u domenu bezbednosti i borbe protiv terorizma.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Memorandum o saradnji u domenu bezbednosti omogućiće bližu saradnju dve policije u borbi protiv svih vidova kriminala, a posebno protiv terorizma.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Taj sporazum je, kako se dodaje u saopštenju, posebno važan imajući u vidu terorističke pretnje s kojima se suočavaju mnoge zemlje širom sveta.

(Telegraf.rs/Beta)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.