Izvor: Piplmetar.rs, 22.Jun.2017, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Očistite sami klimu za 0 dinara sa sredstvima koje imate u kući

Klima uređaj treba detaljno očistiti svakog leta, jer je ovaj aparat idealan za razvijanje svih vrsta opasnih bakterija, a ljudi se najčešće odluče za čišćenje pred letnju sezonu.
Za ovaj posao možete da pozovete agencije i date nekoliko hiljada dinara, ali uz malo dobre volje, to možete da uradite i sami i tako prištedite novac, a evo kako to treba da uradite.
Pre čišćenja svakako ugasite klimu i isključite je iz struje. Nakon toga skinite poklopac i videćete filtere >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << kojima treba čišćenje. Inače, preporučljivo je čistiti ih na svaka tri meseca ukoliko klimu koristite cele godine, a ako imate kućne ljubimce još češće.
Kada ste došli do filtera, odstranite sve eventualne veće objekte sa njega i potom ga operite. Možete to da uradite samo vodom, a možete i da joj dodate sredstvo za dezinfekciju.
Kada ste ga detaljno oprali, filter ostavite da se osuši. Vodite računa da bude sasvim suv pre nego što ga vratite u klimu, a pre toga naravno operite i mrežicu. To možete da uradite mešavinom vode i običnog deterdženta.
Kada ste to uradili, vratite sve na svoje mesto i – to je to.
Pogledajte video kako da očistite klimu:

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.