Obrazovano Koordinaciono telo za saradnju s Vladom Srbije

Izvor: Blic, 07.Nov.2012, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obrazovano Koordinaciono telo za saradnju s Vladom Srbije

Vlada Vojvodine je danas obrazovala Koordinaciono telo za saradnju sa Vladom Srbije, u skladu s dogovorom predsednika dveju vlada, Bojanom Pajtićem i Ivicom Dačićem, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za informisanje.

Kako se navodi, razlog formiranja tog tela je namera Vlade Vojvodine da uspostavi bolju saradnju s Vladom Srbije radi obezbeđivanja uspešnog i nesmetanog obavljanja poslova iz nadležnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Pokrajine.

"Bolja koordinacija neophodna je radi rešavanja niza problema čiji su uzrok višestruko osporavanje nadležnosti i ustavne pozicije Vojvodine u prethodnih nekoliko meseci", piše u saopštenju.

Dodaje se da je Vlada Vojvodine spremna da se preko Koordinacionog tela za saradnju uključi u izradu republičkih propisa koji se odnose na Vojvodinu, posebno onih koji se tiču budžeta i finansiranja nadležnosti Vojvodine.

"Saradnja na izradi ovako važnih propisa za Vojvodinu i Srbiju čija izrada je najavljena bez učešća predstavnika organa Pokrajine, neophodna je kako bi se u samom postupku njihove izrade uskladili stavovi i obezbedili zakonski uslovi koji proističu iz Ustava Srbije, a odnose se na položaj i funkcionisanje Vojvodine", piše u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Obrazovano Koordinaciono telo za saradnju s Vladom Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2012

NOVI SAD -..Vlada Vojvodine je danas obrazovala Koordinaciono telo za saradnju sa Vladom Srbije, u skladu s dogovorom predsednika dveju vlada, Bojanom Pajtićem i Ivicom Dačićem, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za informisanje...Kako se navodi, razlog formiranja tog tela je namera Vlade Vojvodine...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.