Obratite pažnju na to ko će vam ujutru prvi ući u kuću! SUZU NIKAKO NE SMETE DA PUSTITE! Vetar će vam mnogo reći

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Dec.2018, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obratite pažnju na to ko će vam ujutru prvi ući u kuću! SUZU NIKAKO NE SMETE DA PUSTITE! Vetar će vam mnogo reći

Nova godina je period prepun zanimljivosti i poruka vezanih za nju. Takođe kao i za svaki praznik postoje običaji koji su manje ili više popularni i poznati.

Obavezno je ljubljenje dragih osoba u ponoć. Ljubljenje i čestitanje doneće vam emotivnu povezanost i bliskost sa tim osobama i u narednoj godini.

Da bi ste u sledećoj godini imali dosta hrane i para tako i treba da je dočekate. Frižider treba da bude pun, a u svaki od novčanika u kući stavite bar malo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << novca.

Kao i za Božić bitno je ko će vam prvi zakoračiti u kuću nakon Nove godine. Ta osoba bi trebalo da ispunjava nekoliko kriterijuma.

Osoba bi trebalo da kuca i da bude rado primljena u kuću. Bilo bi dobro da donese neki mali poklon kao što su novčić, parčence hleba ili nešto slično. To bi trebalo da bude mlađi i lep muškarac. Niko ne bi smeo da izlazi iz kuće pre nego što on stigne. Ne bi trebalo ni da izađe na ista vrata na koja je ušao.

Za razliku od krave koja je mirna životinja - prase je dinamična. Zato se veruje da će svi koji za novogodišnje veče jedu prasetinu napredovati u idućoj godini.

Trebalo bi prvog januara da uradite nešto malo što će označavati da će i u sledećoj godini biti posla.

Ne bi trebalo da iznosite ništa iz kuće prvog januara. To znači bukvalno ništa pa čak ni đubre. Prvog dana Nove godine ne bi trebalo da perete veš ili sudove jer to simboliše da će u narednoj godini neko nestati iz kuće.

Trebalo bi da pazite da nešto ne polomite prvog januara jer se to smatra lošim znakom. Izbegavajte i plakanje jer se veruje da će vas onda pratiti tokom cele godine.

Postoje i neka verovanja vezana za to kakvo je vreme prvog januara.

Ukoliko vetar toga dana duva sa juga znači da će ta godina biti dobra i bogata. Ukoliko duva sa severa cela godina će biti loša i sa hladnim vremenom.

Ako zaduva sa istoka godina će doneti nestašice i nevolje. Ukoliko vetar, pak, duva sa zapada, biće dovoljno ribe i mleka, ali će neka važna svetska figura umreti. Ukoliko vetra uopšte nema čeka nas vesla i bogata godina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.