Obilazak Vojvodine u organizaciji Turističke organizacija Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2020, 13:39

Obilazak Vojvodine u organizaciji Turističke organizacija Srbije

Državni sekretar u ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Miroslav Knežević i v.d. direktora Turističke organizacije Srbije, Marija Labović, obišli su sa novinarskim ekipama Zasavicu, Sirmijum, Frušku goru i Banju Vrdnik.

Na putu do Zasavice, Labović je obišla etno-park Kupinovo, koje se nalazi u zagrljaju Obedske bare i reke Save.

Specijalni rezervat prirode Obedska Bara je drugo u svetu zvanično zaštićeno prirodno dobro.

Učesnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ovog specifičnog karavana u specijalnom rezervatu prirode Zasavica, uživali su u pogledu sa vidikovca, kao i u vožnji čamcem kroz trsku i lokvanje.

SRP "Zasavica" je zaštićeno prirodno stanište, u kome su nastanjene mnoge retke biljne i životinjske vrste, a poznati su i po uzgoju magaraca i proizvoda od magarećeg mleka.

Knežević i Labović su posetili i jedan od najvažnijih arheoloških nalazišta u Sremskoj Mitrovici - Carsku palatu.

Današnja Sremska Mitrovica ispod svojih ulica i kuća krije tragove nekada raskošnog i moćnog rimskog grada Sirmijuma.

Uz pomoć 3D naočara, okupljeni su prošetali odajama Palate.

Putovanje po Vojvodini nastavilo se obilaskom hotela "Fruške terme" u Vrdniku, koji je od danas zvanično otvoren za goste.

Prve terme u Srbiji, raspolažu sa 200 soba i apartmana, 8 bazena, sauna svetom, kongresnim centrom i 11 konferencijskih sala.

U blizini je i manastir Ravanica, koji su učesnici putovanja takođe obišli.

Posetu Vojvodini, završena je obilaskom vinarije "Mačkov podrum" u Irigu, koju je 2005. godine pokrenuo Sava Jojić - Mačak, u čijoj se porodici grožđe gaji i vino pravi već generacijama.

Kapacitet vinarije iznosi 200.000 litara a godišnje se proizvodi 120.000 boca vina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Izaberi svoju avanturu #vidisrbiju - Vojvodina

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jun.2020

Državni sekretar u ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Miroslav Knežević i v.d. direktora Turističke organizacije Srbije, Marija Labović, obišli su sa novinarskim ekipama Zasavicu, Sirmijum, Frušku goru i Banju Vrdnik...Na putu do Zasavice, Labović je obišla etno-park Kupinovo,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.