Oficirske sablje za polaznike Generalštabnog usavršavanja

Izvor: Blic, 03.Jul.2014, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oficirske sablje za polaznike Generalštabnog usavršavanja

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uručiće danas tradicionalna vojnička odličja, oficirske sablje trojici prvorangiranih oficira u 57. klasi Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane.

Na svečanosti u Domu Narodne skupštine, Nikolić će uručiti značke polaznicima 3. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane koji su uspešno završili školovanje.

Ministar odbrane Bratislav >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Gašić uručiće sablje ostalim oficirima koji su uspešno završili školovanje u 57. klasi Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane, najavilo je resorno ministarstvo.

Školovanje u 57. klasi Generalštabnog usavršavanja završilo je 38 oficira od čega je 31 iz Srbije, jedan iz Bosne i Hercegovine i šest iz Angole, navodi se u saopštenju.

Visoke studije bezbednosti i odbrane u 3. klasi završilo je 12 polaznika i to: četiri oficira Vojske Srbije, četiri predstavnika ministarstava i agencija Vlade Srbije, jedna osoba iz Skupštine Srbije i tri oficira iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije.

Generalšštabno usavršavanje u Školi nacionalne odbrane u Vojnoj akademiji je treći nivo usavršavanja nakon završenih osnovnih studija oficira iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i oficira iz oružnih snaga stranih zemalja.

Cilj Generalšštabnog usavrššavanja je osposobljavanje oficira za obavljanje najvišših dužžnosti u Ministarstvu odbrane, Generalšštabu i za komandovanje operativnim sastavima, kao i za obavljanje operativnih, štabnih, nastavnih i drugih odgovornih dužžnosti.

Visoke studije bezbednosti i odbrane su novi vid stručnog usavrššavanja u šŠkoli nacionalne odbrane Vojne akademije, a na njima se jednom godiššnje realizuje četvrti, najvišši nivo karijernog usavrššavanja oficira i držžavnih služžbenika.

Osnovni cilj Visokih studija bezbednosti i odbrane je obrazovanje i priprema polaznika iz Srbije i zemalja regiona za preuzimanje visokih dužnosti u sistemu nacionalne bezbednosti.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oficirske sablje za polaznike Generalštabnog usavršavanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2014, 04:13

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uručiće tradicionalna vojnička odličja, oficirske sablje trojici prvorangiranih oficira u 57. klasi Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Nikolić uručio oficirske sablje

Izvor: Blic, 04.Jul.2014

Beograd - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uručio je danas tradicionalna vojnička odličja, oficirske sablje trojici prvorangiranih oficira u 57. klasi Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane. ..Nikolić je oficirske sablje uručio potpukovniku Saši Momčilović iz Surdulice, prvom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.