Nikolić dobio pismo zahvalnosti predsednika Kine

Izvor: RTS, 08.Jun.2020, 14:48

Nikolić dobio pismo zahvalnosti predsednika Kine

Predsednik Kine Si Đinping uputio je predsedniku Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje s Ruskom Federacijom i Kinom Tomislavu Nikoliću pismo zahvalnosti povodom njegove čestitke u vezi sa održanim Trećim zasedanjem 13. Svekineskog narodnog kongresa, saopštino je iz Nikolićevog kabineta.
U pismu je predsednik Si zahvalio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na čestitkama povodom održavanja Trećeg zasedanja 13. Svekineskog narodnog kongresa i na pozitivnoj oceni naporima Kine da do kraja ove godine eliminiše siromaštvo.
Si je obavestio Nikolića da je na zasedanju napravljen raspored za siguran završetak odlučujuće faze eliminisanja siromaštva i svestranu izgradnju imućnog društva.
Kina će se, kako se navodi u pismu, i dalje pridržavati koncept razvoja u kojem narod ima ključno mesto, koordinirano će unapređivati poslove prevencije i kontrole epidemije i ekonomskog i socijalnog razvoja i nastojati da ostvari ovogodišnje ciljeve i zadatke ekonomskog i socijalnog razvoja.
Predsedni Kine ponovo je istakao da su dve zemlje sveobuhvatni strateški partneri, da on poklanja veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa, visoko ceni obostrano lično prijateljstvo i podržava Nacionalni savet za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i Narodnom Republikom Kinom, da pod rukovodstvom Nikolića i dalje igra aktivnu ulogu za unapređenje bilateralne praktične saradnje, navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Podrška Si Đinpinga Nacionalnom savetu za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2020

Kina i Srbija su sveobuhvatni strateški partneri i kineski predsednik poklanja veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa, navodi se u pismu koji je predsednik Kine Si Đinping uputio predsedniku Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislavu Nikoliću, saopštio je danas...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.