Nikolić: Vukčević da razmisli šta to kopa po Srbiji

Izvor: Beta, 14.Feb.2015, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Vukčević da razmisli šta to kopa po Srbiji

BEOGRAD, 13. februara 2015. (Beta) - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević, koji je najavio istragu protiv načelnika Generalštaba Ljubiše Dikovića, ne shvata da je samostalan i da treba da razmisli "šta on to kopa po Srbiji".

"Sada će meni jedan čovek iz Srbije, koji je vrhovni tužilac za tu materiju u zemlji, 16 godina posle bombardovanja, da kaže da će nešto da ispituje. nikolić-diković-b.jpgI mandat mu je >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << istekao. Neka malo razmisli šta on to kopa po Srbiji. Ali, nije jedini. Počela je ponovo neka orkestrirana kampanja", kazao je Nikolić u intervjuu za "Politiku".

Predsednik je kazao da tužilac za ratne zločine u Srbiji ne treba da bude "pion Haškog tribunala, niti ruka koja treba da potpisuje dekrete koji stižu iz Haga".

"Svaki tužilac treba da bude samostalan i on u Srbiji ima tu potpunu samostalnost, ali nema nezavisnost. On (Vukčević) misli da je organ nekog drugog samostalnog užilaštva", kazao je Nikolić.

Nikolić je ponovio da stoji uz generala Dikovića i da zna da je Diković "čestit čovek" i da je siguran da nije "nikakav ratni zločinac".

Fond za humanitarno pravo nedavno je objavio dosije u kojem se nalaze dokazi da je 37. motorizovana brigada, kojom je komandovao Diković, učestvovala u ratnim zločinima 1998. i 1999. godine na Kosovu.

Nakon novih dokaza koje je Fond izneo, Vukčević je najavio pokretanje istrage u slučaju Diković.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.