Nikolić: Srbiju i Rusiju će vezivati budućnost

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Avg.2014, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Srbiju i Rusiju će vezivati budućnost

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je tokom susreta sa ruskim zvaničnicima u Beogradu da je dobro što Srbiju i Rusiju vezuje i sadašnjost, kao što ih je vezivala i prošlost, a da će ih, stalnim unapređenjem bilateralne saradnje, vezivati i budućnost.

Nikolić je razgovarao sa Konstantinom Kosačovim, šefom Federalne agencije za pitanja Zajednice nezavisnih država, sunarodnika u inostranstvu i međunarodnu humanitarnu saradnju Ruske Federacije i Valerijem >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Rjazanskim, predsjednikom Komiteta za socijalnu politiku Savjeta Federacije ruske Federalne skupštine.

Kosačov je izrazio nadu da će predsjednik Srbije, uz druge svjetske lidere, prisustvovati obilježavanju 70. godišnjice pobjede nad fašizmom sljedeće godine u Moskvi, dok se u oktobru, na poziv Nikolića, očekuje dolazak predsjednika Rusije Vladimira Putina u Beograd, na obilježavanje 70 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu.

Kosačov i Rjazanski su informisali Nikolića o završetku radova na uređenju ruskog nekropolja u Beogradu i zahvalili na podršci državne administracije Srbije u tom poduhvatu, saopšteno je iz Pres službe predsjednika Srbije.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.