Nikolić: Nećemo seći vene zbog Nemačke

Izvor: Vesti-online.com, 17.Maj.2013, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Nećemo seći vene zbog Nemačke

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da Srbija ne daje Kosovo i Metohiju i da bi Nemačka trebalo da shvati da ne vredi ucenama da natera Srbiju da "sama sebi seče vene ili da izvrši samoubistvo".

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić  

"A, Bundestag neka razmisli da je u pitanju Nemačka kakvu bi odluku doneo", rekao je Nikolić, povodom predstojeće odluke nemačkog parlamenta o tome da li će podržati da Srbija dobije datum za >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << početak pristupnih pregovora sa EU.

 

Nikolić je rekao za beogradsku televiziju "Prva" da je optimista po pitanju dobijanja datuma, navodeći da je rad Vlade Srbije u posljednjih godinu dana zaslužio da bude nagrađen.

 

"Kada bi Srbija živela razmišljajući o tome šta će Nemačka da uradi, ne bi mogla da krene napred. Uradili smo sve što je bilo moguće, otvorenog srca prema građanima, mirne savesti prema EU", rekao je Nikolić, komentarišući najavljeni dolazak šefa njemačke diplomatije Gvida Vestervelea u Srbiju.

 

Navodeći da je Srbija na testu da li će dobiti datum za početak pregovora ili ne, Nikolić je dodao da je zemlja prolazila i kroz veća iskušenja, te da će "proći i ovo" i da da bi negativna odluka bilo kog parlamenta ili Evropskog savjeta mogla da ojača evropski skepticizam u Srbiji.

 

"Da vidimo da li su primedbe razumne - da li možemo da ih otklonimo, ili su nerazumne tražeći priznanje Kosova i Metohije. Ako su nerazume, moraćemo da se okrenemo na drugu stranu. Ali, nadam se da će EU kao cilj biti i naše ostvarenje", rekao je Nikolić.

 

On je rekao da Srbija treba da nastavi da uređuje zemlju i da pokuša da omogući građanima bolji život investicijama sa drugih strana, ako ne budu dolazile iz EU.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ne damo Kosovo i nećemo se ubiti"

Izvor: B92, 17.Maj.2013

Beograd -- Nemačka bi trebalo da shvati da ne vredi ucenama da nas natera da sami sebi sečemo vene ili da izvršimo samoubistvo. Kosovo i Metohiju ne damo, izjavio Nikolić...Predsednik Srbije gostovao je juče na TV Prva gde je snimao emisiju "Veče sa Ivanom Ivanovićem" koja će biti večeras emitovana....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.