Nikolić: Moramo da ostanemo jedinstveni

Izvor: RTS, 21.Nov.2012, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Moramo da ostanemo jedinstveni

Srbija se nalazi pred velikim iskušenjima i zato insistiram da ostanemo jedinstveni i okrenemo se sebi i budućnosti svoje dece, rekao predsednik Srbije Tomislav Nikolić na otvaranju fabrike "Lamp ist" u Vršcu.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da se Srbija nalazi pred velikim iskušenjima i da zato treba da ostane >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jedinstvena.

"Insistiram i molim da ostanemo jedinstveni i da se okrenemo sebi i budućnosti naše dece", rekao je predsednik Srbije.

Nikolić je na otvaranju fabrike Lamp ist u Vršcu poručio da je na Srbiji da ispuni uslove koje je Evropa postavila svima.

"Izvolite, tu smo, ako nas hoćete. Ako imate neke nove uslove onda nas nećete", istakao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, Srbija ima mnogo da nauči iz prošlosti a to što prošlost nije iskoristila kao učiteljicu "sada joj se sveti".

Predsednik je naglasio da je Srbija opterećana mnogim problemima i teškoćama, da je neke od tih problema stvorila sama, a da su joj drugi natovareni bez njene krivice.

"Naše je da to ispravljamo, popravljamo i da radimo. Nama na vlasti, koji smo preuzeli odgovornost i slavu, ostaje da zapošljavamo ljude, a ako u tome ne uspemo neće nam biti mesta tu gde smo danas", naveo je Nikolić, koji će kasnije obići i "Vršačku pivaru".

Govoreći o investiciji italijanske kompanije "Lamp San Prospero", predsednik je rekao da se radi o samo jednoj investicija te zemlje i naglasio da će još mnogo investicija biti u vreme njegovog mandata.

Nikolić je naglasio da su radnici u Srbiji školovani ali, kako je rekao, nažalost malo plaćeni i da će zato insistirati da se to promeni.

Prema njegovim rečima, investiranje kompanije "Lamp ist", koja se bavi proizvodnjom i štampanjem ambalaže za farmacetsku industiju, Vršac je pravi izbor.

"Farmaceutska industrija je specifična i dobro je što se ulaže u nju. Mi smo uradili koliko smo mogli, a sada su došli ljudi sa više kapitala i znanja da je dalje šire", rekao je Nikolić.

Italija veruje u evropsku budućnost Srbije

Ambasador Italije u Srbiji Armando Varikio rekao je da Italija veruje u evropski put Srbije i da Srbija poseduje "sve karte" neophodne da bude članica EU i izgradi bolju budućnost.

"Italija gleda Srbiju sa velikim prijateljstvom i divljenjm, a naročito državni vrh, koji danas u Vršcu predstavlja predsednik Tomislav Nikolić. Smatramo da Srbija ima veliku budućnost u Evropskoj uniji", istakao je Varikio.

Prema njegovim rečima prisustvo predsednika Nikolića na otvaranju nove fabrike u Vršcu ukazuje na to da Italija i Srbija imaju zajedničku budućnost.

"Italija veruje u Srbiju na evropskom putu i veruje da Srbija poseduje sve karte kako bi postala protagonista u Evropi i izgradila bolju budućnost", poručio je Varikio.

Italijanska kompanija "Lamp San Prospero" otvorila je u Vršcu predstavništvo "Lamp ist", koje će proizvoditi ambalažu za farmaceutsku industriju.

U prvoj fazi kompanija će zapošljavati 56 radnika, a u planu su, kako je najavljeno na svečanom otvaranju fabrike, i nove investicije. Kompanija "Lamp ist" prva je fabrika otvorena u Tehnološkom Parku u Vršcu.

"Lamp ist" nije stvoren samo kao podrška italijanskom pogonu "Lamp san Prospero", već i kao strateški potez za razvoj farmaceutske industrije u istočnoj Evropi.

U prvoj fazi rada fabrike delatnost će biti štampanje po aluminijumskoj foliji, a potom i sečenje materijala od aluminijuma i plastike.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nikolić: Moramo da ostanemo jedinstveni

Izvor: RTS, 21.Nov.2012

Srbija se nalazi pred velikim iskušenjima i zato insistiram da ostanemo jedinstveni i okrenemo se sebi i budućnosti svoje dece, rekao predsednik Srbije Tomislav Nikolić na otvaranju fabrike "Lamp ist" u Vršcu...Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da se Srbija nalazi pred velikim iskušenjima...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.