Nicović: Postoji realna opasnost od daljih terorističkih napada na RS

Izvor: Blic, 21.Jan.2012, 00:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nicović: Postoji realna opasnost od daljih terorističkih napada na RS

Republika Srpska je kost u grlu ekstremnih grupa, posebno u Saudijskoj Arabiji koja, uz Iran i Tursku, neće odustati od namere da ukine RS, upozorio je član Svetske asocijacije šefova policija Marko Nicović, dodavši da postoji realna opasnost od daljih terorističkih napada.

On je rekao da je pouzdane informacije o planiranim terorističkim akcijama na obeležavanju Dana Republike Srpske u Banjaluci dobio od američkih kolega u decembru.

"Te akcije trebalo je da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izvedu grupe ekstremnih muslimana koje finansiraju, u najvećoj meri Saudijska Arabija, ali i Iran i Turska. Objavljivanje tih informacija je, na neki način, pomerilo njihove namere", rekao je Nicović za Radio-televizije RS.

Prema njegovim rečima, bile su planirane tri istovremene akcije, čija je namera bila da se pokaže da Republika Srpska nije sposobna da brine o svojoj bezbednosti, jer bi došlo do tragedije u kojoj bi stradali građani i političari.

"Namera je da se sva bezbednosna struktura pomeri u Sarajevo, da se centralizuje sistem i da Republika Srpska izgubi sve pretpostavke da poseduje svoje bezbednosne strukture. Na taj način bi počela da se ostvaruje intencija tih islamskih zemalja koje, zajedno sa Amerikancima, pokušavaju da izvrše reviziju Dejtonskog sporazuma. To bi se ostvarivalo kroz urušavanje bezbednosnog sistema i suvereniteta Republike Srpske", objasnio je Nicović.

Tada bi, kaže on, strane službe došle i počele da vršljaju i špijuniraju po Republici Srpskoj i počelo bi se razmatrati pitanje rušenja sistema iznutra.

Član Svetske asocijacije šefova policija kaže da je sigurno da je Božidar Stanišljević, koji je priznao da je uneo naoružanje u Sportsku dvoranu "Borik" u Banjaluci, dobio neku nadoknadu za to priznanje kako bi bio presečen dalji tok istrage.

"Nemoguće je da čovek koji je na štakama prenosi 20 kilograma naoružanja. Ta priča je veoma sumnjiva", tvrdi Nicović.

Povezane vesti: Puška skrivena u "Boriku" imala prigušivač zvuka i skrivač plamena Osumnjičeni za terorizam prebačen iz sarajevskog u banjalučki zatvor Slučaj Borik: Stanišljeviću određen jednomesečni pritvor Arsenal u "Borik" nije unet davno, tajnu krije nalaz DNK Mafijaši bili na krsnoj slavi kod pritvorenog iz dvorane „Borik“

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nicović: Postoji opasnost od terorističkih napada na RS

Izvor: S media, 21.Jan.2012

Republika Srpska je kost u grlu ekstremnih grupa, posebno u Saudijskoj Arabiji koja, uz Iran i Tursku, neće odustati od namere da ukine RS, upozorio je član Svetske asocijacije šefova policija Marko Nicović, dodavši da postoji realna opasnost od daljih terorističkih napada...On je rekao da je pouzdane...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.