Nemački ambasador u poseti izbeglicama u Beogradu

Izvor: Studio B, 22.Sep.2015, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački ambasador u poseti izbeglicama u Beogradu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ambasador SR Nemačke Aksel Ditman obišli su danas distributivni centar Crvenog krsta koji je juče počeo sa radom u parku kod Autobuske stanice.

Oni su, zajedno sa Natašom Stanisavljević, gradskom sekretarkom za socijalnu zaštitu i predstavnicima Crvenog krsta, organizacijama „Help" i „Karitas", prisustvovali podeli paketa pomoći migrantima koji prolaze kroz Beograd.

- Kroz ovaj centar će od 9 do 15 sati svakog dana migrantima >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << biti distribuirana hrana, sredstva za higijenu i bebi paketi. Ove je rezultat zajedničkog rada i saradnje Grada Beograda i Ambasade Nemačke, a organizacije „Help" i „Karitas" su nam pomogle da se obezbedi potrebna pomoć za migrante. Grad Beograd obezbedio je kontejner za podelu paketa, struju, svu potrebnu infrastrukturu i obezbeđenje kako bi distributivni centar neometano radio - rekao je Siniša Mali.

On je podsetio da, dok je aktuelna situacija sa migrantima, gradske službe su svakodnevno na terenu i obezbeđuju komunalni red.

- Prostor se svakodnevno uređuje i čisti, i zaista se trudimo da uslove u kojima borave migranti učinimo što humanijim, kako bi se osećali bezbedno i u normalnim uslovima provodili vreme u Beogradu - rekao je gradonačelnik zahvalivši nemačkoj ambasadi i humanitarnim organizacijama na dosadašnjoj pomoći.

Siniša Mali je podsetio i da je protekle nedelje u prostoru parka otvoren i info-pult, a da je danas Grad Beograd organizovao i postojanje ambulante.

- Od danas je tu i ambulanta za brzu medicinsku pomoć, što smo uradili zajedno sa sekretarijatima za socijalnu zaštitu i zdravstvo, čime smo uneli još jedan sadržaj kako bi u Beogradu migranti dobili svu potrebnu pomoć - istakao je gradonačelnik Beograda.

Ambasador Aksel Ditman je rekao da je primetno da gradski i republički organi vlasti čine sve što je potrebno kako bi se pomoglo migrantima.

- Mi veoma poštujemo dosadašnji učinak i podržavaćemo Srbiju, kako u okviru EU tako i bilateralno. Od ukupno milion evra urgentne pomoći zemljama zapadnog Balkana, koju je obezbedilo Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke, 400.000 namenjeno je Srbiji. Posebnu zahvalnost upućujem Gradu Beogradu na veoma dobroj saradnji koju je ostvario kako sa Ambasadom Nemačke tako i sa nevladinim organizacijama, srpskim Crvenim krstom, „Helpom" i „Karitasom" - rekao je ambasador Ditman, istakavši da će ta pomoć biti nastavljena i u budućnosti.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Mali i Ditman obišli centar za izbeglice

Izvor: Akter, 22.Sep.2015

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ambasador Nemačke u Beogradu Aksel Ditman obišli su danas novootvoreni distributivni centar Crvenog krsta u parku kod Autobuske stanice u kojem će izbeglice svakog dana u periodu od devet do 15 časova moći da dobiju hranu i higijenske bebi pakete..Prema rečima...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.