Nemačka uvodi stroža pravila za povratnike sa godišnjeg odmora

Izvor: B92, 30.Jul.2021, 17:51

Nemačka uvodi stroža pravila za povratnike sa godišnjeg odmora

Berlin -- Nemačka vlada od nedelje uvodi stroža pravila za Nemce koji se u zemlju vraćaju sa godišnjeg odmora, saopštio je u petak ministar zdravlja Jens Špan.

Prema novom zakonu, svi putnici koji ulaze u Nemačku, a koji nisu bili vakcinisani ili nisu dobili kovid-19, od nedelje moraju imati negativan test na koronavirus.

Ovo se do sada odnosilo samo na putnike u avionu, a sada je prošireno i na ostale.

Mera će stupiti na snagu 1. avgusta i biće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na snazi do kraja godine, sa izuzetkom dece mlađe od 12 godina i one koja zbog posla svakodnevno prelaze nemačku granicu.

Kontrole drumskog saobraćaja neće se vršiti sistematski, već sporadično, kažu zvaničnici.

"Svi nevakcinisani ljudi koji uđu u Nemačku moraće da pokažu test, bilo da dolaze avionom, putem ili železnicom", rekao je ministar zdravlja Jens Špan.

"Na ovaj način ćemo smanjiti rizik od dodatnog uvoza infekcije", dodao je on.

Trenutno je nešto više od 50 odsto nemačkih građana potpuno vakcinisano i vlada svakodnevno apeluje na građane da se vakcinišu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.