Nemačka: Imenovana nova ministarka pravde

Izvor: B92, 19.Jun.2019, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Imenovana nova ministarka pravde

Vlada nemačke kancelarke Angele Merkel imenovala je Kristine Lambreht kao novu ministarku pravde, koja će naslediti Katarinu Barlej.

Socijaldemokratska stranka kojoj pripada Katarina Barlej, mlađa koaliciona partija u vladi, saopštila je da će Kristine Lambreht sa mesta zamenika ministra u Ministarstvu finansija postati nova ministarka pravde, preneo je AP.

Lambrehtova (54) je članica Socijaldemokratske partije i parlamenta od 1998. godine i po zanimanju je advokat.

Katarinu Barlej, koja je bila glavni kandidat SPD na evropskim izborima, sada odlazi u Evropski parlament.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Imenovana nova ministarka pravde u Nemačkoj

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2019

Vlada nemačke kancelarke Angele Merkel imenovala je danas Kristine Lambreht kao novu ministarku pravde, koja će naslediti Katarinu Barlej...Socijaldemokratska stranka kojoj pripada Katarina Barlej, mlađa koaliciona partija u vladi, saopštila je da će Kristine Lambreht sa mesta zamenika ministra...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.