Narodna stranka i Gradska uprava Vranja oprečno o incidentu

Izvor: RTS, 04.Nov.2018, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narodna stranka i Gradska uprava Vranja oprečno o incidentu

Narodna stranka je saopštila da su predsednika i potpredsednika Gradskog odbora te stranke u Vranju, Đorđa Ristića i Dragana Pavlovića, pretukli članovi SNS-a. Međutim, načelnik Gradske uprave je potom saopštio da su Ristić i Pavlović fizički napali predsednika biračkog odbora Božidara Popovića.
Četvorica članova Srpske napredne stranke u Vranju fizički su nasrnuli i pretukli predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Gradskog odbora Narodne stranke Đorđa Ristića i potpredsednika Dragana Pavlovića, koji je i odbornik u Skupštini grada Vranja, saopštila je Narodna stranka.

"U ovom trenutku jasno je da je režim počeo fizički da se razračunava sa neistomišljenicima. Pavlović i ja smo krenuli u prostorije naše Narodne stranke i ispred ulaza čuli smo vulgarna dobacivanja i minut posle toga četvorica članova SNS-a koje poznajemo su nas napali", rekao je Ristić, prenosi Narodna stranka.
Ristić je dodao da ga je jedan od članova SNS-a držao dok su ostala trojica tukla odbornika Pavlovića, a zatim i njega.
Istakao je da su članovi SNS-a nastavili sa uvredama čak i posle dolaska policije.
Incident je, kako se dodaje, usledio posle saopštenja Narodne stranke u kojem je Ristić ukazao da je skandalozno što je prostor Doma kulture Vranje izdat na korišćenje Srpskoj naprednoj stranci i ocenio da to predstavlja "uzurpaciju gradskih prostorija u stranačke svrhe".
Odgovor Srpske napredne stranke, u nedostatku objašnjenja, bio je fizički nasrtaj na članove Narodne stranke, navodi ova stranka.
"Srpska napredna stranka svoju masovnost očigledno pokazuje time što mnoštvo njihovih članova fizički nasrne na jednog ili dvojicu neistomišljenika, ali mi ćemo, bez obzira na to nastaviti da ukazujemo na sve što na štetu građana Vranja radi SNS", rekao je Ristić i pozvao nadležne da procesuiraju "nasilnike".
Aritonović: Funkcioneri Narodne stranke pretukli predsednika biračkog odbora
Međutim, kasnije je načelnik Gradske uprave Vranja Dušan Aritonović saopštio da su Ristić i Pavlović danas, bez ikakvog povoda, vređali i provocirali predsednika i članove biračkog odbora, fizički napali i pretukli predsednika odbora Božidara Popovića, kojem su povredili ruku, nos a po licu od siline udaraca naneli podlive.

Rukovodstvo grada Vranja, kaže se u saopštenju, najoštrije osuđuje incident koji se odigrao na biračkom mestu broj 2 "Narodni univerzitet", a povodom izbora za Nacionalne savete nacionalnih manjina.
Smatramo ovakav način političke komunikacije, kaže se u saopštenju, apsolutno neprimerenim za današnje političke prilike.
Ono što je danas trebalo da bude festival demokratije i poštovanja, promocije i implementacije prava nacionalnih manjina u našoj državi i našem Gradu, kaže se u saopštenju, "pretvorilo se, isključivom krivicom Jeremićevim lokalnih marioneta, u fašistoidnu farsu zastrašivanja političkih protivnika i nacionalnih manjina".
Aritonović poručuje da rukovodstvo Grada Vranja neće dozvoliti ugrožavanje izbornog procesa, vladavine prava, slobode, pravde, jednakosti i pre svega ugrožavanje ljudskih i manjinskih prava.
Poziva nadležne državne organe da blagovremeno reaguju i u okviru svojih nadležnosti preduzmu pod hitno sve neophodne radnje i postupke, u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja i, navodi se u saopštenju, kažnjavanja počinioca tog sramnog dela.
Pogledaj vesti o: Vranje,   Incident

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.