Nakon smrti roditelja ipak nisu sami: Pomoć za maloljetnu djecu porodice Ilić

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Jun.2015, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon smrti roditelja ipak nisu sami: Pomoć za maloljetnu djecu porodice Ilić

Nakon priloga RTRS o četvoro maloljetne djece iz Dubravica kod Bratunca koji, nakon što su im roditelji umrli, sami brinu o sebi i imanju, javili su se brojni gledaoci, koji žele da pomognu Ilićima.

Želja malog Nedjeljka da njegova braća i sestra imaju kupatilo kao "sva djeca" ganula je brojne gledaoce pred malim ekranima. Mnogi od njih, odmah su odlučili da pomognu.

Direktor RVP "Vitorog" Ranko Radoja rekao je da su, vidjevši prilog o porodici Ilić on i njegovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << partneri istog trenutka odlučili da pomognu tako što će im pokloniti sanitarije za kupatilo.

Istovremeno, pozivao je sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da takvim porodicama pomognu da se ne osjećaju otuđeno od društva.

Najmlađi, Aleksandar Ilić, živi sa stricem u Beogradu, dok se ostalih troje brine o imanju. Centar za socijalni rad Bratunac angažovao je mještanku da im kuva i brine o higijeni. U akciju pomoći uključila se i dijaspora.

Prikuplja se novac za adaptaciju kuće, a javili su se i donatori računara, za koji su djeca izrazila želju. Humanitarna organizacija "Budimo ljudi" ponudila je broj svog žiro računa sa naznakom za porodicu Ilić, dok njima ne bude otvoren:

Humanitarna organizacija "Budimo ljudi", Unikredit banka 3383502257446268 (KM), sa naznakom za porodicu Ilić

Uplate iz inostranstva (evro): BA393383504857447654 SWIFT: UNCRBA 22

Uplate iz inostranstva (dolar): BA393383504857448527 SWIFT: UNCRBA 22

Direktor Centra za socijalni rad, Bratunac Čedomir Pavlović kaže da su se javili brojni ljudi nudeći pomoć djeci u raznim robama, namirnicama, sredstvima, novcu i slično. "Sada bi im bio potreban televizor i neki namještaj da mogu odlagati odjeću", rekao je Pavlović, a prenosi RTRS.

Centar za socijalni rad je u saradnji sa područnom osnovnom školom već podnio zahtjev da se najstarijem Iliću omogući nastavak školovanja, da vanredno položi 8. i 9. razred, kako bi nakon toga dobio posao u komunalnom preduzeću u kojem je radio njihov otac.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.