Najmanje šest osoba poginlo u napadu na Mogadiš

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Feb.2015, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje šest osoba poginlo u napadu na Mogadiš

MOGADIŠ - Najmanje šestoro ljudi, među kojima ima i civila i vojnika, poginulo je danas u bombaskom napadu na hotel u centru somalijske prestonice Mogadiš, za koji je odgovornost preuzela islamistička grupa Al-Šabab.

Automobil-bomba raznijeo je ulaz u hotel u centru grada u kojem su se u tom momentu nalazili somalijski poslanici i ministri.

Nakon toga napadaci su usli u zgradu, a jedan bombaš samoubica je digao sebe u vazduh.

U napadu su, kako javlja britanska >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << novinska agencija, povređeni zamjenik premijera Somalije Mohamed Omar Arte, ministar saobraćaja Ali Ahmed Džamak i jedan poslanik.

Visoki funkcioner policije Mohamed Husein rekao je da je nakon eksplozije uslijedila žestoka pucnjava, prenosi agencija AP.

Al-Šabab je islamistička grupa koja se u Somaliji bori protiv vlade koju podržava Zapad.

To je drugi napad ove vrste u Mogadišu u poslednjih mjesec dana.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Somalija: Bombaški napad na hotel

Izvor: B92, 20.Feb.2015

Najmanje dvadeset ljudi, među kojima ima članova parlamenta, poginulo je u bombaškom napadu na hotel u centru Mogadiša, piše Bi-Bi-Si...“Prvi automobil-bomba eksplodirao je na ulazu u hotel, nakon čega je jedan bombaš samoubica digao sebe u vazduh u prostorijama hotela”, rekao je policijski...

Nastavak na B92...

Masakr u Somaliji: Najmanje 25 mrtvih

Izvor: Mondo, 20.Feb.2015

Najmanje 25 ljudi je danas poginulo u bombaškom napadu na hotel u centru somalijske prestonice Mogadišu, gde su ministri vlade i zvaničnici bili na molitvi...Foto: AP Photo/Farah Abdi Warsameh..Iz pravca "Central hotela", koji se nalazi u blizini predsedničke palate, čule su se dve eksplozije, posle...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.