Eksplozije u blizini predsjedničke palate u Mogadišu

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Feb.2015, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozije u blizini predsjedničke palate u Mogadišu

MOGADIŠ - Snažne eksplozije i pucnjava čuli su se u jednom hotelu u Mogadišu, u blizini predsjedničke palače, u kojem odsjedaju poslovni ljudi i poslanici.

"Bile su dvije eksplozije i pucnjava u kojima je bilo žrtava", izjavio je za agenciju AFP policajac Mohamed Kedije. Niko nije preuzeo odgovornost za napad i nema izvještaja o žrtvama.

Isti policajac je izjavio da je najprije eksplodirao jedan automobil bomba i da je zatim napadač samoubica aktivirao pojas s eksplozivom >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i da je počela pucnjava u hotelu.

Islamistički pobunjenici šebabi izveli su od avgusta 2011. godine niz napada i gerilskih akcija najčešće u Mogadišu.

Najmanje 5 Somalijaca je ubijeno 22. januara u glavnom gradu uoči posjete turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana, u samoubilačkom napadu na hotel SYL u kojem su bili članovi turske delegacije.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Najmanje šest osoba poginlo u napadu na Mogadiš

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Feb.2015

MOGADIŠ - Najmanje šestoro ljudi, među kojima ima i civila i vojnika, poginulo je danas u bombaskom napadu na hotel u centru somalijske prestonice Mogadiš, za koji je odgovornost preuzela islamistička grupa Al-Šabab...Automobil-bomba raznijeo je ulaz u hotel u centru grada u kojem su se u tom momentu...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.